Ugrás a tartalomra

Dining Guide – a legjobbak között az Avalon három étterme

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2023. május 23. kedd 18:16
A Ristorante és a The Club Avalon Grill & Experience TOP100-as lett, az Il Baffo gyorsétterem pedig a legjobb lett az Alternatív vendéglátóhelyek között.
Fotó: Avalon

    

Az Avalon három étterme is bekerült a legjobbak közé a hétfő rendezett Dining Guide Év Étterme Gálán – írja közleményében a cégcsoport.

- Az Avalon Michelin-ajánlott étterme, a Ristorante, és a nemrég teljes felújításon és koncepcióváltáson átesett The Club Avalon Grill & Experience étterem is TOP100-as lett. A szintén az Avalon által üzemeltetett Il Baffo gyorsétterem pedig egyenesen a legjobb lett az Alternatív vendéglátóhelyek között, így a legtöbb elismerést a miskolctapolcai Avalon Resort szálloda létesítményei hozták el a rangos gasztro díjátadón. Mindezeken túl maga a hotel is helyet kapott a Top 10 Ötcsillagos Luxushotel között – írják.

A hétfőn este a Várkert Bazárban megtartott esemény a hazai vendéglátó szféra legjobbjainak részvételével zajlott, így a hármas siker a borsodi régióban tevékenykedő Avalonnál óriási eredménynek számít – áll a cég közleményében, mely idézi Bajusz Gergely gasztronómiai igazgatót

„Évek óta rengeteget dolgoztunk és dolgozunk azon, hogy a régióban egy olyan egységet hozzunk létre, mely minden igényt maximálisan ki tud elégíteni, legyen szó szállodai szolgáltatásról vagy gasztronómiai élményekről. Számunkra mindig a vendég az első! A legfontosabb, hogy nálunk mindenki maradéktalanul jól érezze magát, és egyedülálló vendégélményt kapjon. Az Avalon egy életérzés! Ennek a titka a felkészült, udvarias személyzet és a szolgáltatások állandó magas minősége. A tavalyi Michelin-ajánlás volt az első igen komoly elismerés, mely munkánk gyümölcsét jelezte az Avalon Ristorante kapcsán, és ez a tegnap esti díjeső egyenesen hihetetlen számunkra. Hotelünk és mindhárom éttermünk is benne van az Audi Dining Guide Étteremkalauz által kiemelt legjobbak között. Elképesztően büszkék vagyunk az Avalon csapatára!” – mondta el Bajusz Gergely gasztronómiai igazgató az elismerés átvétele után.

A díjakhoz gratulált Szopkó Tibor, Miskolc alpolgármestere is, erről a közösségi oldalán posztolt. A városvezető úgy fogalmazott, az elismerések újabb sikernek számítanak a magyar gasztronómiában.

- Az elmúlt évben Miskolc kiemelkedően teljesített a hazai gasztrokulturális életben, hiszen három helyi étterem is (Avalon, Végállomás, Zip's) Michelin ajánlást kapott, ezzel egyedülállóak voltunk a vidéki városok között. Ezt a válogatott csapatot ma estétől tovább erősíti az IL BAFFO, azt bizonyítva, hogy Miskolcnak igenis ott a helye a magyar konyhaművészet térképén – jelentette ki.

Szopkó Tibor hozzátette, a turizmusért is felelős alpolgármesterként büszke arra, hogy „ilyen elkötelezett, lokálpatrióta szakemberek itthon végzik a munkájukat még akkor is, ha a világ bármely pontján megállnák a helyüket”.

- A mai siker azt mutatja, ha az értéket teremtő tulajdonosi kör, a kiemelkedő tudású, lelkes szakemberek és egy ambiciózus, alázatos csapat találkozik egymással, akkor abból ilyen siker születhet – tette hozzá.

További részleteket ebben a cikkben olvashat. 

További hírek

Olvasnivaló