Ugrás a tartalomra

Egy lépésre az olimpiától

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2021. május 06. csütörtök 15:21
Győzött a C-1 1000 méteres olimpiai és pótkvalifikációs válogatóversenyen, ezzel egy lépésre került az olimpiától Bodonyi András, a DVTK kenusa.

– Elég kacifántos út vezetett a szezonnyitó válogatóig – emlékezett vissza a klubhonlapnak Bodonyi András, a DVTK 26 éves kenusa, aki felelevenítette: februárban edzőt váltott, új környezetbe csöppent, amihez hozzá kellett szoknia.

Betlenfalvi Istvánnal tavaly együtt készültünk, év végén azonban kapott egy új állásajánlatot, így nem tudta vállalni a további felkészítésemet. Ezek után ahhoz a Németh Szabolcshoz csatlakoztam, aki az ország elsőszámú kenu párosát is edzi, így egy nagyon jó kis csapatba kerültem.

Velük utazott el egy háromhetes edzőtáborba Sevillába, ami azonban nem úgy sikerült, ahogy Bodonyi szerette volna. Ráadásul pár hete tüszős mandulagyulladás vetette vissza, emellett bevallása szerint nagyon új feladat, szokatlan kihívás volt számára május elejére formát időzíteni, amire korábban még nem volt példa.

Ilyen előzmények után vett részt a válogatott kenus a kulcsfontosságú szegedi válogatóversenyen, ahol elmondása szerint korántsem volt tökéletes versenye, de még így is futamgyőztesként jutott a C-1 1000 méteres délutáni fináléjába. A döntőben a diósgyőri versenyző Szőke Attilát legyőzve az első helyen ért célba, ami azt jelenti, hogy egy lépésre került a tokiói ötkarikás játékoktól, és indulhat a jövő heti európai olimpiai pótkvalifikációs versenyen, ahol a kvótáért evezhet majd. – Bízom abban, hogy megméretésről megméretésre jobb leszek – tekintett előre Bodonyi.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!