Ugrás a tartalomra

Ellopták az áprilisban ültetett orgona cserjéket az Avason

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. május 06. csütörtök 14:50
Éppen egy hónapja annak, hogy a Dóczy József utcában ismeretlenek megrongáltak 11 fát. Sajnos a napokban ismét károkozást észleltek a Miskolc Holding tagvállalataként működő Városgazda munkatársai egy helyszíni bejárás során.

Ezúttal az Ifjúság útján téptek ki a földből és tulajdonítottak el orgona cserjéket az ismeretlenek. A Városgazda munkatársai idén áprilisban ültettek el 150 tő közönséges orgonát az Ifjúság útja középső sávjában. Ebből az állományból távolítottak most el 17 darabot a tettesek. A közelmúltban elültetett cserjék rögzítésére szolgáló csöveket a bejárás során begyűjtötték és elszállították.

A növényvilág rongálásával nemcsak anyagi kár keletkezik, a természetkárosítás mértéke nagyságrendekkel magasabb. A növények védelme a közösség érdekeit is szolgálja, többek között azért, hogy minél szebbek legyenek Miskolc zöldfelületei.

A Városgazda kéri a lakosságot, amennyiben a környezetvédelem és természetvédelem elleni rongálást észlel, tegyen bejelentést a rendőrségnél, vagy a városi rendészetnél.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

-
Miskolc és környéke