Ugrás a tartalomra

Gyűjtést szervez a Jamaicai Bobszövetség

mti.hu
Utoljára módosítva
2021. november 25. csütörtök 13:01
A Jamaicai Bobszövetség (JBSF) gyűjtést szervez két egyszemélyes és egy négyszemélyes bob vásárlására, hogy versenyzői ismét rajthoz állhassanak a téli olimpián.
Forrás: port.hu

A vasárnap közzétett videóban Chris Stokes, a JBSF elnöke elmondja, hogy a jamaicai csapat a februári, pekingi téli játékokra készül, ehhez szüksége van megfelelő eszközökre, amelyekkel a versenyzők képességeiknek megfelelően tudnak majd teljesíteni.

A 2018-as téli olimpiára párosban kijutottak az ország első női bobosai, Jazmine Fenlator-Victorian és Carrie Russell képviselhette a trópusi országot Phjongcshangban, emellett egy szkeleton-versenyzőnek is sikerült kvalifikálni. A 2022-es játékokon debütál majd a női egyes versenyszám. A bobok megvásárlásához összesen 194 ezer amerikai dollárra van szükség – írta az insidethegames.biz.

„A tavalyi szezonban történelmi érmeket szereztünk női egyesben, és hosszú kihagyás után a férfi négyes csapatunk is visszatért a világkupa-sorozatba” – jelezte a JBSF, amelynek a gyűjtésre nem maradt sok ideje, ugyanis a kvalifikációs időszak január végén zárul.

Chris Stokes tagja volt az első jamaicai bobcsapatnak, amely nagy feltűnést keltett indulásával az 1988-as téli olimpián Calgaryban. A négyesről film is készült Jég veled! címmel.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!