Ugrás a tartalomra

Hadiiparban erősíthet Miskolc és a megye

Kujan István
Utoljára módosítva
2021. január 18. hétfő 11:51
Hadiipari fejlesztések kezdődhetnek Miskolcon és a megyében, de hogy milyen profilú vállalkozásokat vonnának be, és hány új munkahelyet hoznának ezzel létre, azt egyelőre nem lehet tudni.

A hadiipari alkatrészek gyártásába elsősorban helyi vállalkozásokat szeretnének bevonni, és hamarosan megkezdik a feltérképezését azon cégeknek, amelyek eszközállománya és gépparkja alkalmas lehet a munkák elvégzésére – jelentette be a napokban Palkovics László innovációs és technológiai miniszter és Csöbör Katalin országgyűlési képviselő.

– A közeljövőben megkeresem azokat a borsodi vállalkozásokat, amelyek beszállítóként a fejlesztésekben és a gyártásokban részt tudnak, és részt akarnak venni – tudatta Csöbör Katalin, hozzátéve: az érdeklődő vállalkozásokkal várhatóan már tavasszal megkezdik a tárgyalásokat.

A kormánypárti politikusnál arról érdeklődtünk, hogy pontosan hol, mikor és milyen jellegű iparágakat vonnának be, és hány munkahelyet tudnának ezzel teremteni. Ezekről pontos információkkal azonban egyelőre nem tudott szolgálni az országgyűlési képviselő, de elmondta, a Miskolci Egyetem szakembergárdája és kutatásai erősíthetik majd a fejlesztéseket. A konkrétumokról későbbre ígért tájékoztatást.

(A külső képen egy német Leopard 2 tank. Illusztráció)

További hírek

Olvasnivaló