Ugrás a tartalomra

Idén is megrendezik a gyermekgyógyászati konferenciát

Répássy Olívia
Utoljára módosítva
2020. szeptember 17. csütörtök 16:32
Csaknem száz résztvevővel tartják meg a Magyar Gyermekorvosok Társasága Észak-kelet magyarországi Területi Szervezetének 2020. évi Tudományos Ülését pénteken délelőtt 9 órától. Még lehet rá regisztrálni.
gyermekgyogyaszat-orvos-vizsgal.jpg
Forrás: pixabay.com

Magyarországon az észak-magyarországi régió szorosan együttműködik, így a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei, a Hajdú-Bihar megyei, a Nógrád megyei és a Heves megyei gyermekgyógyászok kétévente tartanak konferenciát, amin olyan szakmai témákról beszélgetnek, ami éppen foglalkoztatja őket, vagy fontos a betegek ellátása szempontjából.

– Ez egy seregszemle, ahol a szakemberek érdekes eseteket mutatnak be egymásnak, újdonságokról esik szó, illetve mindennapi munkájukról – mondta Hauser Péter, a GYEK vezető főorvosa. – Ezeknek a tudományos üléseknek már hagyománya van, több mint hatvanöt éves múltra tekint vissza. Jelen tudományos ülés helyszíne eredetileg egy miskolctapolcai hotelben lett volna, de a járvány miatt ezen változtatnunk kellett, így most rendhagyó módon tartjuk meg: az online térben. Az előadók a debreceni gyermekklinikáról és az egri gyermekosztályról lesznek a miskolci Gyermekegészségügyi Központ dolgozói mellett. Megpróbálunk most is minél több területet felölelni, többek közt olyanokat is, amikről úgy érezzük, hogy nincsenek kialakult betegutak. Az esemény érinti a gyomor és bélrendszerrel kapcsolatos csecsemő- és gyermekkori megbetegedéseket, az anorexiával is foglalkoznak az előadók, valamint gyermekonkológiával, hematológiával, gyermekkori vesebetegséggel és koraszülött táplálással foglalkozó szekció is lesz rajta – mondta a vezető főorvos, aki elárulta, meghívásukra igent mondott Veres Pál, Miskolc város polgármestere és Révész János, a Központi Kórház főigazgatója.

Az eseményen átadják majd a debreceni gyermekklinika korábbi professzoráról elnevezett Kulin László-emlékdíjat, melyben minden alkalommal egy kiemelkedő szakmai életpályát mutató térségi gyermekgyógyász részesül. A díjat idén Vargyay Éva főorvosnő kapja, aki az egri Markhot Ferenc Kórház Gyermekosztályának volt vezetője több évtizeden át.

Azok a gyermekgyógyászok, akik érdeklődnek a tudományos ülés iránt, itt regisztrálhatnak a rendezvényre, amin az előadók negyed óránként váltják egymást.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!