Ugrás a tartalomra

Ingyenes nyári szünidei gyermekétkeztetés a jogosultaknak

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. május 22. szerda 11:02
Miskolc önkormányzata ebben az évben is biztosítja a nyári szünidei gyermekétkeztetést június 24-től augusztus 22-ig, összesen 43 munkanapon keresztül, amennyiben azt a szülők igénylik és jogosultságukat igazolják – írta közleményében az önkormányzat sajtóosztálya.
Illusztráció /Fotó: Juhász Ákos

A települési önkormányzatnak a szünidei gyermekétkeztetés keretében a szülő, törvényes képviselő kérelmére, a déli meleg főétkezést a hátrányos helyzetű gyermek és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő halmozottan hátrányos helyzetű gyermek részére ingyenesen biztosítania kell. 

Az étkezést Miskolcon június 24-től augusztus 22-ig munkanapokon 11 óra és 12:30 között az alábbi helyszíneken lehet igénybe venni:
 
1.  Avastetői Általános és Alapfokú Művészeti Iskola 3524 Miskolc, Pattantyús Á. G. u. 2.
2.  Gyarmati Dezső Sport és Általános Iskola 3525 Miskolc, Mátyás király u. 21.
3.  Könyves Kálmán Általános Iskola 3534 Miskolc, Könyves K. u. 2.
4.  Petőfi Sándor Fiúkollégium 3527 Miskolc, Bajcsy-Zs. u. 33.
 
Az étkeztetés igényléséhez szükséges nyilatkozat nyomtatványt, és a tájékoztató levelet a hatályos jogszabálynak megfelelően a jogosultak részére kipostázták. Amennyiben azt valamilyen oknál fogva mégsem kapták kézhez, vagy a jogosultság ezután keletkezett, a nyilatkozat nyomtatvány a Polgármesteri Hivatal Központi Ügyfélszolgálatán (Városház tér 8. szám) elérhető.
 
A nyilatkozatok kitöltéséhez segítséget a család- és gyermekjóléti szolgálat nyújt igény esetén. Az ilyen irányú kérést a szolgálatnak előzetesen a 46/562-276 telefonszámon szükséges jelezni, a helyszín és időpont egyeztetése céljából.
 
Felhívjuk a szülők/törvényes képviselők figyelmét arra, hogy a kitöltött nyilatkozatot (nyilatkozatokat) postai úton a Lakosságszolgálati Főosztály Szociális és Köznevelési Osztályának (3525 Miskolc, Városház tér 8. szám) címezve, e-mailben a szoc@miskolc.hu címre, vagy személyesen a Polgármesteri Hivatal Központi Ügyfélszolgálatára juttathatják vissza.
 
Amennyiben az étkezést már június 24-től igénybe szeretnék venni, a fentieknek legkésőbb június 17-ig eleget kell tenni. A nyilatkozatok a nyári szünidő alatt is folyamatosan, de legkésőbb augusztus 12-ig benyújthatók – tudatták a közleményben.  

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!