Ugrás a tartalomra

Játékokat gyűjtenek az ünnepeket kórházban töltő gyerekeknek

Kujan István
Utoljára módosítva
2023. november 30. csütörtök 13:56
Négy vállalkozó, egy közös cél: szebbé tenni a karácsonyt - talán így lehetne tömören összefoglalni azt az akciót, amit miskolci fiatalok álmodtak meg.
Fotók: magánarchívum

December 9-én, szombaton egy egésznapos jótékonysági adománygyűjtést szerveznek a Bató Házban, ahol a miskolci gyermekkórháznak és azoknak a gyerekeknek gyűjtenek játékokat, plüssöket, akik egészségügyi állapotuk miatt kénytelenek az ünnepeket a kórházban tölteni.

- Nekik szeretnénk egy kicsivel szebbé, jobbá, meghittebbé tenni a karácsonyt - mondta el lapunknak Pogonyi Viktor tetováló.

Az ötlet megszületéséről már Balázs Regina műkörömépítő mesélt.

- A mindennapokban is jó kapcsolatot ápolunk, mi, így négyen. Szerintem valahol mindannyiunk fejében ott van a segítő szándék. Október környékén kezdtük el szervezni a közös programot, november végére álmodtuk meg közösen a végső formát - mondta.

Balog Ágnes smink- és szempilla-stylist beszélt arról, hogyan és mivel tudunk segíteni.

- Műanyag és plüss játékokat várunk, ami lehet új és használt egyaránt. December 9-én egész nap fogadjuk a felajánlásokat. Mivel azonban sokan jelezték felénk, hogy aznap nem tudnak eljönni munka, illetve más elfoglaltságok miatt, ezért úgy döntöttünk, hogy amíg nyitva tartunk, bármikor be tudják hozni nekünk az adományokat, amiért aztán cserébe egy tombolát is kapnak az adományozók, amivel a szolgáltatásainkra nyerhetnek ajándékutalványokat - tette hozzá.

Bárdos Kinga kozmetikus azzal egészítette ki az elmondottakat, hogy a Bató ház földszintjén #keresdamacit jelszóval segítik a tájékozódást, ugyanis mindhárom üzletre elhelyeztek egy-egy macit, ami mutatja, hogy #adnijó.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!