Ugrás a tartalomra

Kezdődik az új sávok kialakítása a Vörösmarty utcán

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. szeptember 22. szerda 20:24
Az Y-híd után most a belvárosban is elkezdődik a beruházás látványos szakasza.

Fotó: Beregi László

Közműkiváltási munkákkal folytatódik a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) beruházása jövő hét elején a Vörösmarty utca, Király utca, Soltész Nagy Kálmán utca között. Az érintett útszakaszon emiatt október közepéig félpályás lezárások és sávelhúzások várhatóak. A munkálatok során az út északi oldalának új forgalmi sávjait alakítják majd ki. A területen az Y-hídhoz kapcsolódóan egy úgynevezett turbókörforgalmat hoznak létre – írja közleményében a NIF.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, ezek a munkálatok a kivitelező tájékoztatása szerint cserje- és fakivágásokkal is járnak, amelyek a korábban már jóváhagyott építési engedélyben foglaltaknak megfelelően érintik a Vörösmarty és a Király utcák kereszteződésében található területet is, ahová az új turbókörforgalom épül.

- A kivitelező szeptember 24-én, pénteken kezdi meg ezeknek a feladatoknak az elvégzését a Vörösmarty utca - Király utca - Soltész Nagy Kálmán utca között - írják.

A beruházó úgy fogalmaz: a projektben kivágni tervezett fák és fás szárú növények dupláját ültetik majd el vegyes összetételben, a kivágási engedélyben előírt minőségben.

A tájékoztatás szerint egyébként alakul az Y-híd is: a létesítmény Tiszai-pályaudvar felé vezető ágán a támfalak közötti útpálya szerkezet már elkészült, aszfalt viszont még nincsen rajta. A híd Kisfaludy utcai ágán pedig a cölöpözéssel végeztek a szakemberek.

- A monolit szerkezet betonozása már megtörtént, az előre gyártott gerendákat pedig a Vörösmarty utca felöl is elhelyezték a munkaterületen. A híd szerkezetének építése a Kisfaludy utcai ágon is tovább folytatódik a monolit, helyszínen készülő oszlopok betonozásával - zárul a közlemény.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!