Ugrás a tartalomra

Kéztörésbe torkollt az italozás

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. január 21. kedd 09:50
A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 33 és egy 23 éves férfi ellen garázdaság vétsége, bűntette és súlyos testi sértés miatt.

A vádirat szerint a vádlottak 2017. szeptemberében a késő esti órákban egy közös ismerősüknél kezdtek italozni. 
Másnap hajnalban ittas állapotban indultak hazafelé, amikor Alsózsolca belterületén vitatkozni kezdtek, trágár módon szidalmazták egymást, majd a nézeteltérés odáig fajult, hogy kölcsönösen, többször megütötték egymást, amitől a földre kerültek, de ott is tovább folytatták a verekedést. 

Végül felhagytak a további bántalmazással, és egyikük elindult, mire a másik vádlott felvett egy fakarót, és azzal a már távozó vádlott-társa bal kézfejére ütött, aki ennek következtében 8 napon túl gyógyuló kézközépcsont törést szenvedett. 

A másik vádlottnak nem keletkezett sérülése, azonban az általa használt fakaró az élet kioltására is alkalmas eszköznek minősül, ezért vele szemben az ügyészség halmazati büntetésként közérdekű munkabüntetést, míg a – korábbi elítélései okán – többszörös visszaesőnek minősülő vádlott-társával szemben börtönbüntetést és mellékbüntetésként közügyektől eltiltást indítványozott.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!