Ugrás a tartalomra

Letartóztatásban marad a borotvapengés támadó

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. október 26. hétfő 15:45
Továbbra is indokolt a letartóztatása annak a fiatalkorúnak, aki tavaly májusban Miskolc belvárosában zsilettpengével támadt egy másik férfira - írja közleményében a Miskolci Törvényszék Sajtóosztálya. 

A vádirat szerint a két férfi korábban nem ismerte egymást, Miskolcon, a Széchenyi utcán egy szórakozóhely előtt találkoztak a hajnali órákban. Vitatkozni kezdtek, majd a fiatalkorú férfi elővette a zsebéből az általa otthon készített műanyag darabra barkácsolt borotvapengét, mellyel az arcán megvágta a sértettet. A vágott seb a sértett bal arcán haladt keresztül, az arccsonttól az alsó ajkak közepéig, érintve a mélyebben futó idegeket is. A vágás következtében a sértett nyelvén is metszett seb keletkezett. A sértett sérülései nyolc napon túl gyógyuló, alsó ajak mozgatási nehezítettségével járó sérülést szenvedett.

A letartóztatásban lévő vádlottal szemben emberölés kísérlete miatt a Miskolci Törvényszéken folyik büntetőeljárás. Bűnössége megállapítása esetén akár 5-től 15 évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható, mely miatt megalapozottan feltehető, hogy szabadulása esetén a hatóságok elől megszökne, elrejtőzne. Életvitele miatt alaposan tartani lehet attól is, hogy újabb bűncselekményt követne el, ezért a bíróság a vádlott letartóztatását fenntartotta. A végzés ellen a vádlott és a védő fellebbezett - zárul a  Miskolci Törvényszék közleménye. 

További hírek

Olvasnivaló