Ugrás a tartalomra

MEÖT: a katolikus és az evangélikus templomokban is tartanak istentiszteletet

mti.hu
Utoljára módosítva
2020. november 12. csütörtök 13:30
A katolikus és az evangélikus templomokban is tartanak vasárnapi istentiszteletet, míg a református egyház teljesen az online térbe költözik – mondta a Magyarországi Egyházak Ökomenikus Tanácsának (MEÖT) főtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Fischl Vilmos közlése szerint a katolikus hívők hétköznap is részt vehetnek szentmiséken, de minden más foglalkozás, így például a jegyesoktatás vagy a felnőtt keresztelőre való felkészítés csak online tartható meg.

Az evangélikusoknál a vasárnapi istentiszteletek látogathatók, a hétköznapi közösségi alkalmakat online tartják meg.

Elmondta, hogy a református egyház teljesen „felköltözik” az internetre, minden istentisztelet, a konfirmációra való felkészítés, a bibliaórák és a jegyesoktatás is az online térben történik majd.     

A MEÖT kisebb tagegyházairól szólva Fischl Vilmos ismertette: a Magyar Pünkösdi Egyház úgy döntött, hogy megtarthatók az istentiszteletek és minden más közösségi alkalom, de azokon legfeljebb tízen vehetnek részt. A baptista egyházban vasárnap online istentiszteletek lesznek, míg a hétközi alkalmak legfeljebb tíz ember részvételével megtarthatók. A metodista egyházban vasárnaponként megtartják az istentiszteleteket, míg hétközi alkalmakon online vehetnek részt a hívek. Az anglikán egyházban minden online történik, hasonlóan a református egyházhoz.

A MEÖT öt ortodox tagegyházában egységesen megtartják a vasárnapi szent liturgiát – tette hozzá.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!