Ugrás a tartalomra

Milák újabb érme, kevésen múlott az arany

nso.hu
Utoljára módosítva
2021. július 31. szombat 08:18
Milák Kristóf szenzációs második 50 métert úszott, 49.68-as új egyéni és Európa-csúcsot ért el a 100 pillangó tokiói olimpiai döntőjében – ám ezen a napon ez is kevés volt ahhoz, hogy legyőzze az amerikaiak fenoménját, a 49.45-tel új világrekordot felállító Caeleb Dresselt.
A győztes amerikai Caeleb Dressel (b) és a második helyezett Milák Kristóf a célban a 100 méteres pillangóúszás döntőjében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Tokiói Vizesközpontban 2021. július 31-én. MTI/Kovács Tamás

Szombaton a tokiói 100 méter pillangó fináléjában nem két srác, hanem a jelen úszósportjának két kimagasló klasszisa feszült egymásnak - írja a Nemzeti Sport. Milák Kristóf 200 pillangón legyőzhetetlen, akik ott versenyeznek, minden alkalommal azzal a tudattal ugranak a vízbe, hogy legfeljebb az ezüstéremig juthatnak. Most azonban a másik szerepkörben áll fel a rajtkőre: ezúttal (és talán még) ő tartozik az udvartartáshoz, a trónkövetelőkhöz. A 100 méter pillangón a szám királyát, Caeleb Dresselt kellett volna letaszítania a trónról…

A rajtot Dressel kapta el a legjobban, az amerikai az első helyen fordult, Milák a 2–3.-on, a második 50 méteren óriásit hajrázott – talán ha még 5 métere van… –, de a benyúlásnál már nem sikerült a bravúrt fokozni: 0.23 másodperccel Dressel nyert, Milák Kristóf második lett.

Caeleb Dressel új világcsúcsot úszott, 49.45 a világ legjobb ideje mától. Milák Kristóf új Európa-rekordot ért el, 49.68-at repesztett – fél másodpercet javítva saját legjobbján.

A bronzérem a Miláktól is több mint egy másodpercet kapó svájci Noe Ponti (50.74) nyakába került.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!