Ugrás a tartalomra

„Minden pénz jól jön” – örülnek a Salkaházi-támogatás emelésének

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. szeptember 08. kedd 13:29
Az augusztusi közgyűlésen dőlt el: emelik a Salkaházi-támogatás összegét. Így a nyugdíjasok tízezer helyett most tizenegyezer forintot igényelhetnek október végéig. A tíz százalékkal megnövekedett összegnek idén is lesz helye a megkérdezettek szerint.
Illusztráció: Juhász Ákos 

Mint arról korábban beszámoltunk1000 forinttal, azaz 10 százalékkal nő a Salkaházi programban kifizethető éves támogatás összege, amint az a Nagy-Miskolc programban is szerepelt. Az érintettek erről szeptemberben, levélben kapnak értesítést. Igényelniük október végéig kell, magát a támogatást pedig még karácsony előtt megkapják. A rendezvények megtartását a vírushelyzet befolyásolja majd, hiszen éppen az idősek a leginkább veszélyeztetettek. 

Varga Lajosnak három unokája Amerikában él, öt pedig Magyarországon. – Rendszeresen találkozom velük. Két éve kint is voltunk az államokban. Az itthon maradtakkal megünnepeljük a születésnapokat, névnapokat, idén ballagott a legidősebb a Hermanból. A legkisebb pedig kilenc hónapos, szóval lesz helye a pénznek, amit kapunk. Csak azt sajnáljuk majd, ha elmaradnak a Salkaházi Sára Program rendezvényei, hiszen oda én muzsikusként is jártam fellépni – mondta a nyugdíjas.

Baráth Andrásné szerint meg kell érteni, ha nem tudják majd megtartani az összejöveteleket. – A mi érdekünkben nem találkozhatunk egymással nagy létszámban, úgyhogy mi csak a klubban járunk össze – mondta, hozzátéve, minden fillér jól jön. – Jó helyre kerül majd a megemelt összeg. Én például ősszel szoktam belőle ruhákat vásárolni, vagy félreteszem karácsonyra az unokáimnak.

Szilvás Imre idén is örül a plusz pénznek. – Minden évben várjuk ezt, az emelés pedig mindig jól jön, főleg, ha az nem áremelkedést jelent – mondta a nyugdíjas, aki lelkes résztvevője a programoknak. – Az elsőtől kezdve mindegyiken ott voltam. Próbáltunk mindenkinek lehetőséget igényelni a Salkaházi-rendezvényekre, hogy a klubból akár húsz-huszonöten is együtt mehessünk el, de ez nem mindig sikerült. Nagyon szeretem a főzőversenyeket, a mozit és a színházat is. Várjuk, hogy vége legyen a pandémiának és mihamarabb újra együtt szórakozhassunk - fogalmazott. 



 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!