Ugrás a tartalomra

Minőséget képviselnek határon innen és túl

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. január 15. szombat 08:14
Sikeres és mozgalmas évet zárt a miskolci székhelyű Peka Bau Építőipari Kft. (Támogatott tartalom.)

Ismét sikeres évet zárt az Északkelet-magyarországi régió egyik legnagyobb építőipari vállalkozása, a miskolci székhelyű Peka Bau Építőipari Kft. Pető György, a cég ügyvezetője elmondta, 2021-ben átlépték az országhatárt, és a hazai munkáik mellett már külföldi megbízásokat is teljesítenek.  

A mindennapi életünket több mint két éve meghatározó koronavírus járvány sok iparágat érzékenyen érintett, az építőiparban azonban nem volt jelentős visszaesés. Ezt a megállapítást támasztja alá az Északkelet-magyarországi régió egyik legjelentősebb építőipari cégének, a miskolci Peka Bau Kft.-nek a beszámolója is.

Nagyberuházások és ösztöndíjprogram

A vállalkozás a korábbi évekhez hasonlóan 2021-ben is több – a kikapcsolódást és szórakozást szolgáló – nagyberuházást valósított meg. Ezek közül kiemelkedik a Miskolcon, közelebbről Diósgyőrben – az Épkar Zrt.-vel közösen – megépített DVTK Multifunkcionális Sportcsarnok. Ennek a mintegy 4300 négyzetméteres, kétemeletes épületnek a lelátóiról 3300 néző élvezheti az egyszerre akár öt pályán zajló mérkőzéseket.

A Peka Bau Kft. a dinamikus növekedésének köszönhetően mára már átlépte Borsod-Abaúj-Zemplén határát, és jelen van Magyarország legtöbb megyéjében. Kiemelkedő példa erre az a tavaly, Debrecenben megvalósított beruházás, amelynek keretében egy 10 000 négyzetméteres és három 5000 négyzetméteres logisztikai csarnok készült el. Az ország egyik legnagyobb szállítmányozó cége ezekből a hatalmas raktárakból lát el áruval számos élelmiszerüzletet az év minden napján.

Az európai színvonalú szakmai tevékenysége mellett a Peka Bau Kft. fontosnak tartja a társadalmi felelősségvállalást, ami esetükben többek között a fiatal tehetségek támogatását jelenti. Ebben a szellemben lett a cég a DVTK Tanulmányi Ösztöndíj Programjának egyik fő támogatója. Az ösztöndíj program célja, hogy a tehetséges diákok számára rendszeres, magas színvonalú tehetséggondozó szakköröket szervezzen, valamint biztosítsa a tanulmányaikhoz és versenyeztetésükhöz szükséges anyagi feltételeket.

Szakmai siker külföldön is

„Társaságunk eddigi eredményeinek köszönhetően a hazaiak mellett már külföldi ügyfelek bizalmát is sikerült elnyernünk, így 2021-ben több határon túli helyszínen kezdhettünk nagyobb volumenű kivitelezési munkákba. Külföldön természetesen ugyanazzal a szakértelemmel és ugyanazokkal a korszerű iparági tapasztalatokkal dolgozunk, mint itthon, így a tőlünk megszokott minőséget tudjuk garantálni nemzetközi partnereinknek is” – nyilatkozta Pető György, a Peka Bau Kft. ügyvezetője.

Ez már a 21. század

Miskolcon, a Déli Ipari Park felé járóknak bizonyára feltűnt, hogy szinte gomba módjára nőtt ki a földből egy gyönyörű üveg csoda. Ez az Avalon Nemzetközi Iskola mellett található, szemet gyönyörködtető, légies épület nem más, mint a Peka Bau Kft. új, impozáns irodaháza.

„Számunkra minden megbízás, minden ügyfél egyformán fontos, ám 2021-ben a szívünkhöz legközelebb álló projekt kétségkívül az új székházunk megtervezése és kivitelezése volt” – árulta el Pető György. Az ügyvezető hozzátette: „Felépítettük Miskolc egyik legexkluzívabb irodaházát, amelyben minden körülmény adott ahhoz, hogy munkatársaink továbbra is a lehető legmagasabb színvonalon végezhessék munkájukat. Az épület tervezésekor nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy prémium környezetet biztosítsunk dolgozóinknak és ügyfeleinknek. Az irodaház mintegy másfél ezer négyzetméternyi irodatérrel rendelkezik. A válaszfalak zömét üvegből terveztük, hogy minél kevésbé törjük meg a csodálatos kilátást. Belépve egy modern, tágas fogadótérben találjuk magunkat, amely körül különböző méretű, kiválóan felszerelt, minden igényt kielégítő, hangulatos és modern tárgyalókat helyeztünk el.

Fontos szempont volt, hogy a munkavégzés mellett a közösségi élet tereit is kialakítsuk, ezért a földszinten külön kávézósarok, egy átlagosnál nagyobb konyha, és egy éttermeket idéző étkező várja kollégáinkat és partnereinket. A jól felszerelt edzőterem szintén munkatársaink rendelkezésére áll, ez biztosítja a regenerálódást, a jóllétet, a szellemi-fizikai feltöltődést. A felső három emeletet az irodák foglalják el. Számos egyterű irodahelységet alakítottunk ki, mert hitvallásunk szerint a kreatív tervezői munka hatékonyságához fontos, hogy a csapattagok könnyen és gyorsan tudjanak egymással kommunikálni. Az anyagok és színek kiválasztásánál arra törekedtünk, hogy az egymással harmonizáló megoldások nyugodt környezetet biztosítsanak a mindennapi – tervezői és kivitelezői – feladatokhoz.

A letisztult, de mégis magával ragadó irodaház tökéletes referencia is, amely által a hozzánk látogatók képet kaphatnak a Peka Bau Építőipari Kft. által képviselt minőségről.”

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!