Ugrás a tartalomra

A Miskolc Autó támogatja a biztonságos és szabályos közlekedést

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. szeptember 14. csütörtök 13:27
A Miskolc Autó támogatásával vett részt a Közlekedik a család múlt hétvégi országos döntőjében a Dukai-család. A rendelkezésükre bocsátott fekete Škoda Kodiaq mind a szülők, mind a gyerekek tetszését maximálisan elnyerte. (Támogatott tartalom)
Fotók: Kézdi Ákos

A közlekedés szabályaival már a legfiatalabbaknak is érdemes minél korábban megismerkedniük, az idősebbeknek pedig sosem árt azokat újra és újra átismételniük és példaként szolgálniuk gyermekeik számára. Ez a gondolat hívta életre tizenkét évvel ezelőtt a Közlekedik a család elnevezésű vetélkedősorozatot.

A visszajelzések, a területi versenyeken szerzett pozitív tapasztalatok alapján az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság - az Autós Nagykoalíció és a Škoda Magyarország bevonásával - idén is megrendezte a versenyt, amelyen minden évben több száz család vesz részt.

Idén húsz helyszínen - a fővárosban és a vármegyeszékhelyeken - mérhették össze tudásukat a családok tesztlap kitöltésével, autós és kerékpáros ügyességi feladatokban, műszaki ismeretekben, elsősegélynyújtás terén és egyéb, a közlekedésbiztonsággal kapcsolatos feladatok elvégzésével.

A versenyekre bármely magyarországi lakóhellyel rendelkező család nevezhetett, ha legalább az egyik szülő rendelkezik érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel, és a gyermekek életkora 6 és 17 év közé esett.

A területi versenyek legjobbjai az országos döntőben csaptak össze múlt hétvégén, a győztes család egy Škoda Fabia személygépkocsival térhetett haza.

A döntőben - a tavalyi év után immár második alkalommal - a sajóörösi Dukai György és családja is részt vett, miután megnyerték a vármegyei versenyt. Ezúttal a nyolcadik helyet sikerült megszerezniük, de láthatóan nem voltak csalódottak, hiszen idén több mint 450 család vett részt az országos megmérettetésben.

- Egy ilyen nagyszámú, és sok tapasztalt, rutinos sofőrt felvonultató mezőnyben ez egy nagyon szép eredmény véleményem szerint - mondta az apuka, aki köszönetét fejezte ki a rendőrség részéről Danyikó Zoltánnak. Ő segített a felkészülésben a családnak.

A versenyen való részvételüket a Miskolc Autó támogatta, a fővárosba ugyanis a cég jóvoltából egy fekete Škoda Kodiaq-kal utazhattak. A család elmondása szerint egy élmény volt az utazás a gyönyörű SUV-vel, aminek dicsérték praktikumát, dinamikáját és extra felszereléseit.

- Kényelmes, gyors, tele van menetsegítő eszközökkel és extrákkal. Különleges érzés volt ezeket használni. Nekem egy lassan húszéves Suzukim van, de használtam már céges autókat is, mióta bő harminc éve megszereztem a jogosítványt. Bizton állíthatom, hogy ennyire kényelmes, tágas, jól rakodható autóban még nem ültem! Bőven van benne hely a gyerekeknek és a csomagoknak. Családi autónak ideális tapasztalataim szerint - fogalmazott Dukai György.

A verseny kapcsán azt is elmondta, nagyon tudja ajánlani mindenkinek, hogy méresse meg magát, hiszen rengeteget lehet belőle tanulni. Egyszerre fejleszti és frissíti a közlekedési tudást, a legújabb változtatásokról kaphatunk első kézből információkat. Ugyanakkor nagyon jó ötletnek tartják, hogy a gyerekeket is bevonják, ami segíthet abban, hogy felnőttként szabályosan és türelmesen vezessenek majd. Ezzel pedig - szüleik jó példáját követve - javítják a közlekedési kultúrát.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!