Ugrás a tartalomra

Most még száraz lábbal közlekedhettek a Barlangfürdőben, jövő héten nyitás!

Kujan István
Utoljára módosítva
2023. január 20. péntek 18:45
A korábbitól is komolyabb érdeklődés miatt nagyobb létszámú csoportokkal és hosszabbra nyújtott nyitvatartással tartanak szárazlábas túrákat hétvégén az újranyitás előtt álló Miskolctapolca Barlangfürdőben.
Juhász Ákos képgalériája

Régi hagyomány, hogy a téli időszakban - a nagy karbantartás idején - barlangi túrákon vehetnek részt az érdeklődők. Ilyenkor elsősorban a fürdő érdekességei kerülnek előtérbe. A "bakancsos" program rendkívüli népszerűségnek örvend, ami nem is csoda, hiszen a különleges túra alkalmával az érdeklődők idegenvezető kíséretében, száraz lábbal járhatják be a barlangrészeket és a víz nélküli medencéket, bemehetnek olyan elzárt területekre, ahová fürdőző vendégként a hétköznapokban nincs mód.

- Mindig is tudtam, hogy a Miskolctapolca Barlangfürdő egy csodálatos értéke a városnak, de most arról is megbizonyosodhattam, hogy egy komoly szakértői gárda dolgozik azon, hogy minden a legnagyobb rendben legyen - mondta Soha Attila, a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Öcsöd polgármestere, aki a kollégáival érkezett Miskolcra, hogy megmutassa nekik a "méltán híres" fürdőt.

- Én magam többször jártam már a Barlangfürdőben. Akinek csak tudom, elmondom, hogy látogassanak el ide, mert egy olyan élményben lesz részük, amit máshol Magyarországon nem nagyon tapasztalhatnak meg - tette hozzá.

A pénteki túra során Németh Judit, a Miskolci Fürdők Kft. ügyvezetője elmondta, ez a programjuk is olyannyira népszerű, hogy az ország minden területéről érkeznek látogatók. A nagy érdeklődés miatt sűrítették a csoportokat, és a nyitvatartást is meghosszabbították.

- Ez a program egy igazi kuriózum - emelte ki.

Emlékeztetett, a mostani hétvégén még száraz lábbal túrázhatnak az érdeklődők, hétfőn és kedden iskolásokat várnak, majd egy gyors, de alapos takarítás után, csütörtökön reggel 9 órakor újra a fürdőzők vehetik birtokba Miskolc kedvelt turisztikai célpontját.

- Nagy öröm, hogy az ilyenkor szokásos karbantartás után újra kinyithatjuk a Barlangfürdőt. A nehéz általános gazdasági helyzetben is figyelmezetten kell működnünk - húzta alá az ügyvezető.

A túrán részt vett Szopkó Tibor alpolgármester is, aki kiemelte, világszerte ismert és kedvelt a Miskolctapolcai Barlangfürdő, ez a város egyik kiemelkedő turisztikai értéke - ezt szeretnék tovább erősíteni.

- Nagyon sokat dolgoztunk azért, hogy még ebben a nehéz gazdasági helyzetben is újra kinyithasson a Barlangfürdő - emelte ki.

Amint arról lapunk is beszámolt, a Miskolc Holding Zrt. csütörtöki igazgatósági ülése után a város polgármestere Facebook-oldalán jelentette be, hogy az éves karbantartás befejeztével, január 26-án, csütörtökön újra kinyit a közkedvelt fürdő.

A városvezető azt írta, hogy az igazgatósági tagokkal év közben több alkalommal is áttekintik majd a Barlangfürdő gazdasági helyzetét, és olyan energetikai fejlesztésekről is tárgyalnak, melyek megvalósításával hosszútávon biztosítható a fürdő gazdaságos működtetése. Veres Pál a Miskolci Fürdők Zrt. vezetőjét arra kérte, tegyenek meg mindent azért, hogy a komplexum megfelelő szolgáltatási színvonalon működhessen.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!