Ugrás a tartalomra

Napelem park épül a megyei kórházban

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. január 22. péntek 11:00
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház központi telephelyén napelem park építése kezdődött meg. A beruházás 174,5 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatással, az Országos Kórházi Főigazgatóság irányításával valósul meg, és az intézmény áramfogyasztásának csökkentéséhez fog hozzájárulni - közölte az intézény.

A tervezett négy ipari teljesítményű napelem rendszert a kórház három épületén és a parkoló területén építik ki. A most telepítendő vissz-watt védelmes napelemes rendszerek a Központi Kórház telephely jelenlegi villamos energia fogyasztásának közel 6 %-át fogják biztosítani. Az energiatermelési adatok leolvasására távelérés épül ki. A kivitelezés tervezett befejezése 2021. 05. 31.
A beruházás célja az intézmény jelenlegi villamos energia igényeinek megújuló energiával történő részbeni kiváltása és az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése.

A „Fotovoltaikus rendszerek kialakítása központi költségvetési szervek részére” KEHOP 5.2.11 kódszámú felhíváson nyertes KEHOP-5.2.11-16-2017-00138 „Miskolci Kórház fotovoltaikus rendszerek telepítése” elnevezésű, 174,5 millió forint összköltségű projekt megvalósításához szükséges forrásokat a Széchenyi 2020 program biztosítja. A beruházás 12 fő számára teremt munkahelyet.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!