Ugrás a tartalomra

„Ne a futballklubokat tömjék ki milliárdokkal, hanem a tömegsportra költsenek”

Kujan István
Utoljára módosítva
2021. július 27. kedd 16:58
Ha a kormány ezt meglépné, akkor akár ingyenes is lehetne a műfüves focipályák használata – vélekedik Erdei Sándor.

A Velünk a Város önkormányzati képviselője azért tartott sajtótájékoztatót, hogy cáfolja Hollósy András néhány nappal ezelőtti Facebook-posztban tett állításait. A Fidesz-KDNP-s szóvivő „felháborítónak” és „méltatlannak” nevezte, hogy a József utcai műfüves focipálya használatáért fizetni kell – miközben ez korábban is így volt. Erdei Sándor szerint tehát Hollósy nem mondott igazat, amikor azt állította: ők annak idején „azzal a szellemiséggel” adták át a pályát, hogy mindenki ingyen használhatja majd.

– Álvalóság és alávalóság: ezek jellemzik a Fideszt – kommentálta Hollósy állításait Erdei, aki azt mondta, épp, hogy pont az előző városvezetés tette fizetőssé a sportpályát. – 5 ezer forintot kellett fizetni a pálya használatáért, de még az őrzéséről sem gondoskodtak. Így aztán nem meglepő módon, annak rendje és módja szerint tönkre is ment.

Több mint 10 millió forintból kellett felújítaniuk a pályát, annyira elhanyagolták. | Fotó: Parai Roland

Nekik kellett tehát gondoskodni arról, hogy a helyiek újra használhassák a pályát: júniusban írtuk meg, hogy 11 millió forintból teljesen felújították a József utcai műfüves focipályát, amit még akkor át is adtak a sportolni vágyóknak. Felszedték és újra cserélték a régi műfüvet, de új labdafogó- és focikapu-hálókat is felszereltek. A beruházás költségéhez több mint 3 millió forintot az önkormányzat biztosított, emellett a Magyar Labdarúgó-szövetség és a Sportcentrum Kft. támogatta a fejlesztést.

– A felújítás mellett a pálya őrzéséről gondoskodtunk, öltöző és zuhanyzó is rendelkezésére áll a sportolóknak. Valóban, 7 ezer forint a bérleti díj. Örülnénk neki, ha a sportpályákat is ingyenessé lehetne tenni, ehhez viszont az is kellene, hogy a kormány ne a futballklubokat tömje ki milliárdokkal, hanem áldozzon pénzt a tömegsport fejlesztésére is.

Ma már őrzik, hogy illetéktelenek ne léphessenek pályára

A pályát most már csak azok vehetik igénybe reggel 8 és este 9 óra között, akik az üzemeltetőnél előzetesen regisztrálnak. A Miskolci Sportcentrum Kft. ügyvezetője a Miskolc Televízió Híradójának megerősítette, a pálya már a kezdetek óta fizetős. Ujj Péter hozzátette, amikor évekkel ezelőtt elkészült a pálya, az akkori üzletpolitika szerint térítési díj ellenében volt igénybe vehető. Az ügyvezető kiemelte, a pályahasználati díj emelése a felújítás miatt vált indokolttá.

Erdei Sándor azzal zárta a sajtótájékoztatót, hogy rámutatott: a hiteles tájékoztatásért a Fidesz miskolci képviselői „nyugodtan forduljanak a Velünk a Város frakció képviselőihez”.

– Kérjük őket egyúttal, hogy ne hazudjanak, hanem inkább valljanak végre színt, például arról, hogy milyen kapcsolat fűzi őket a román Securitate titkosszolgálathoz.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!