Ugrás a tartalomra

Nem mostanában fogja megszerezni a jogsit

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. március 06. szombat 12:40
… A kormányzati járványügyi intézkedésekkel összhangban ugyanis – határozatlan ideig – felfüggesztik a járművezetők és közlekedési szakemberek vizsgáit.

Várnia kell annak, aki a következő időszakban készült volna vezetői engedély megszerzéséhez szükséges vizsga letételére. A március 8-án életbe lépő korlátozások között felfüggesztik a járművezetők és közlekedési szakemberek vizsgáit is. Nemcsak a vizsgákat érinti a korlátozás, hanem alkalmassági vizsgálatokat és az utánképzéseket is – írja a Vezess.hu.

Az intézkedés a közúti, a vasúti, a hajózási és a légügyi (drón-) területet egyaránt érinti, és kiterjed a pályaalkalmassági vizsgálatok elvégzésére is. A befizetett vizsgadíját senki sem veszíti el, a vizsgák új időpontjáról az érintettek a képző szervezetektől kapnak tájékoztatást – közölte a Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont Nonprofit Kft.

Ami még szintén biztos: az autószervízek nyitva tarthatnak hétfőtől is. A Magyar Közlönyben megjelent szabályok egyértelműek: „A személyes megjelenést igénylő szolgáltatás céljára szolgáló helyiség vagy helyszín köteles zárva tartani, kivéve a járműszerviz szolgáltatás, a mezőgazdasági és iparigép-szerviz szolgáltatás, a háztartásigép-szerviz szolgáltatás, az épületgépészeti szolgáltatás.

Az autókereskedések is nyitva maradhatnak, de értékesítési tevékenységet magánszemélyek részére nem végezhetnek, csak jogi személyeket szolgálhatnak ki.

További hírek

Olvasnivaló