Ugrás a tartalomra

Oroszlán és sivatagi hangulat – Ilyen lesz a Vadaspark

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. február 05. szerda 18:41
Oroszlán és sivatagi hiúz is érkezik a csanyiki Vadasparkba. Az Afrika-ház nemcsak kinézetével, zenéivel, szárazságtűrő növényeivel idéz majd afrikai hangulatot, az állatok királyának ugyanis kifutót is építenek majd. Az Afrika-ház építése és a felújítások összesen 420 millió forintba kerülnek, amelyet uniós forrásból nyert a város.
Juhász Ákos képgalériája

Teljesen megújul a bejárat is, itt egy fogadóközpont várja majd a látogatókat. Emellett pedig a Tigris-ház belső padlóját és tetőszerkezetét is felújítják. A fogadóépületben kap helyet az ajándékbolt, a jegypénztár, a mosdó, továbbá az irodahelyiségek. Megközelítésük két új főlépcsőn, illetve a mozgáskorlátozottak részére kialakított rámpán keresztül lesz lehetséges. A tetőszerkezet déli oldalára pedig napelemes rendszert telepítenek.

miskolci_állatkert_fejlesztés_látványterv

- Az újonnan felépülő Afrika bemutatónkban a Száhel-övezet reprezentatív fajait mutatjuk be. Oroszlán, sivatagi hiúz, sivatagi róka is látható lesz - mondja Veress Tamás gyűjteményi vezető. -  Épül egy belső madárröpde is, ahol különböző madárfajokat láthatnak majd az idelátogatók. Eddig is igyekeztünk az állatainkat földrészenkénti csoportosításban bemutatni, jelenleg is van egy Afrika-házunk, amely 2006 óta várja a látogatókat, ennek a szomszédságéban épül fel az új létesítmény.

A munkák a napokban elkezdődnek - mondja Csordás László, a Miskolci Városgazda Kft. szolgáltatási igazgatója. A Vadaspark az építkezés idején is nyitva tart majd, a hétvégi időszakban pedig por- és zajmentes lesz a munka, ezt szerződésben rögzítette a város a kivitelezővel.

- A közel 400 millió forintos beruházás a Vadaspark megújítását célozza. Erről Veres Pál polgármester beszélt. - Ez illeszkedik abba a koncepcióba, amit Diósgyőr és Lillafüred egységes turisztikai attrakciójának részeként elképzeltünk. A Vadaspark a városnak egy olyan értéke, és olyan turisztikai látványossága, amelyet fejleszteni kell – tette hozzá.

A beruházás a tervek szerint 2020 végére készül el.

 

 

 

További hírek

Olvasnivaló