Ugrás a tartalomra

Pályázatot nyert az avasi „hercegi” osztály

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. február 23. kedd 12:00
A diákok komoly összefogással végeztek az első helyen egy magyar cég versenyén.
Az osztály átvette a nyereményét. (Fotó: Mocsári László)

Nem telnek unalmasan az Avastetői Széchenyi István Általános Iskola 3.B osztályának mindennapjai. Amint arról egy évvel ezelőtt a minap.hu elsőként beszámolt – és utána felkapta az országos sajtó is –, a diákok levelet írtak Vilmos hercegnek és családjának, akik válaszoltak is a megkeresésre. Az osztály aktivitása most egy újabb sikerhez vezetett.

Cinkéné Horváth Adrienn osztályfőnök és Kiss Gabriella tanító elmondták, hogy az egyik szülő vette észre a Gyermelyi pályázatát, amelynek keretében blokkokat kellett feltölteni a cég honlapjára. Minden megyében az az iskolai osztály győzött, amely a legtöbb feltöltést produkálta. A gyerekek lelkesedése gyorsan átcsapott a szülőkre és a pedagógusokra is, így igen komoly összefogással kezdték gyűjteni a blokkokat, miközben folyamatosan figyelték a honlapon a verseny állását. Végül komoly fölénnyel végeztek az első helyen, megelőzve egy sajókeresztúri és egy hernádnémeti osztályt. A győztesnek járó, 200 ezer forinttal feltöltött bankkártyát kedden délelőtt Fürjes László, a Gyermelyi kereskedelmi képviselője adta át az osztálynak. A nyereményt nagy valószínűséggel osztálykirándulásra fordítják majd, amint erre lehetőség lesz.

Tóthné Csorba Mária igazgató elmondta, hogy az intézményben kifejezetten ösztönzik az iskolán kívüli aktivitást. Ilyen volt a Vilmos hercegnek küldött levél, de az iskola számos sikeres pályázaton vett részt az elmúlt években, például a nemzetközi Erasmus-program keretén belül, ahol az iskolai lemorzsolódás megelőzése volt a cél.

Programok

Jelenleg nincsenek programok!