Ugrás a tartalomra

Rendőrkézen a négy díler

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. június 04. csütörtök 08:08
Jelentős mennyiségű kábítószerrel kereskedtek Budapesten, Miskolcon és több vidéki városban.
Az elfogás pillanata. (Fotó: police.hu)

Összehangolt akció keretében 2020. május 28-án a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Miskolci Osztálya (KR NNI) a Terrorelhárítási Központ (TEK) és a Bükk Közterületi Támogató Alosztály közreműködésével elfogott négy férfit, akikkel szemben jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást a KR NNI.

Egy időben, több helyszínen csaptak le a rendőrök a dílerekre. A 32 éves V. Lajos mezőcsáti lakost, és két társát a 29 éves M. Attila és a 32 éves K. László miskolci lakosokat Miskolcon fogták el a KR NNI nyomozói a Támogató Alosztály segítségével. A gyanúsítottaktól összesen több mint 1300 gramm amfetamint, több mint 1100 gramm marihuánát, és közel 200 darab extasy tablettát foglaltak le.

A 42 éves jászberényi M. Tamást, budapesti tartózkodási helyén a TEK műveleti egységének munkatársai fogták el, ahol az akció idején a férfi és ismerősei éppen ”kokainpartit” tartottak, és még az elfogás előtti másodpercekben is kábítószert fogyasztottak. A lakásban található kokaint és marihuánát lefoglalták a rendőrök.

A férfiaknál tartott kutatások során továbbá 15 millió forint készpénzt, közel 1400 eurót, és a kábítószer-kereskedelemhez szükséges eszközöket: mérlegeket, és több ezer nejlontasakot foglaltak le a rendőrök.

A nyomozók a férfiakat gyanúsítottként hallgatták ki, a bíróság pedig 2020. május 31-én mindannyiuk vonatkozásában elrendelte letartóztatásukat.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!