Ugrás a tartalomra

A romániai vállalatok háromnegyedét rendszeresen meglopják alkalmazottaik

MTI
Utoljára módosítva
2021. augusztus 02. hétfő 12:59
Na nem úgy, hogy hazavisznek ezt-azt, inkább különböző csalási formákkal tesznek szert a "pluszjövedelemre".

A romániai vállalatok több mint háromnegyedét meglopják, megkárosítják alkalmazottaik - erre derített fényt egy hétfőn közzétett elemzés.
    
Az üzleti szféra számára kockázatelemzéseket végző Corporate Intelligence Agency felmérését hétfőn ismertette az Agerpres hírügynökség.
    
Az elemzés idézi az okleveles csalásvizsgálók egyesületének az adatait, amelyek szerint az állami intézmények, a vállalatok és a civil szervezetek évente a bevételeik öt százalékát veszítik el az alkalmazottaik csalása miatt. Mint közlik, a csalásokat esetenként éppen a menedzserek, vagy akár a cégtulajdonosok hajtják végre.
    
Az elemzés a Kelet-Közép-Európában legelterjedtebb csalási formák között a különböző típusú összeférhetetlenségeket említette. Az alkalmazottak úgy befolyásolják a vállalati döntéshozatalt, hogy az általuk ellenőrzött cégek kapjanak megrendeléseket. A banki kölcsönök manipulálása, és a vállalati levelezés belső segítséggel történő károsítása, a vállalat eszközeinek a saját célra történő felhasználása is szerepel a károkozási típusok felsorolásában.

(A nyitókép forrása: Shutterstock)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

-
Miskolc és környéke