Ugrás a tartalomra

A tehetségek és gondozóik közt pattog a labda

Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2024. március 01. péntek 20:41
Négyszeres világbajnok asztaliteniszező szervált Komlóstetőn.
Fotó: Osztie Tibor

Miskolc város díszpolgárának pingpong-bemutatójával kezdődött a Komlóstetői Tehetségsegítő Tanács, a Komlóstetői Református Általános Iskola és a MIÓVI Szeder Úti Tagóvodája által szervezett péntek délutáni program. 

A későbbiekben az intézmény igazgatója, Ábrám Tibor által moderált pódiumbeszélgetésen az iskola aulájában egybegyűltek megtudhatták:

Jónyer István a ’70-es években a világ legeredményesebb játékosai közé tartozott sportágában. Az általa kitalált és tökéletesített "kiflipörgetés" azóta is legendásnak számít az asztalitenisz világában. Pályafutását tizenhárom évesen a Diósgyőri VTK játékosaként kezdte.

Jónyer István.

A 4-szeres világbajnok, 3-szoros VB-ezüstérmes, VB-bronzérmes, 4-szeres Európa-bajnoki ezüstérmes, 4-szeres EB-bronzérmes, 2-szeres Európa TOP 12-győztes, és több mint 30-szoros magyar bajnok felelevenítette: sokáig a pingponggal párhuzamosan járt kosárlabdázni is – egy sérülésnek köszönhetően kötött ki végül a kisebb és könnyedebb labdák mellett.

A bajnokkal eszmecserét folytató Sarka Ferenc hangsúlyozta: a született adottságok kiaknázásában alapvető szereppel bír a környezet, a baráti társaság, a szülők és az iskola. A Miskolci Egyetem oktatója a megismerést és az érdeklődést tartja a két leginkább elengedhetetlen viszonyulásnak e tekintetben.

A Református Országos Értéktermő Tehetségközpont tagintézmény-vezetője a tehetségszűrés jelentőségéről és annak formáiról ejtett szót. Plaszkóné Ferkovics Karolina szerint döntő fontosságú, hogy a gyermekekben megbújó affinitáshoz megfelelő szemlélettel közelítsünk.

További hírek

Olvasnivaló