Ugrás a tartalomra

Tisztelet a hétköznapok hőseinek

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2022. január 21. péntek 18:52
A Diósgyőr-Siófok mérkőzés napján, február 6-án ünnepli alapításának 112. évfordulóját a DVTK. A születésnap alkalmából a klub fejenként két tiszteletjegyet biztosít minden egészségügyben és rendfenntartásban dolgozó számára. A DVTK ezzel az akcióval is szeretné felhívni a figyelmet a 112-es segélyhívószám fontosságára, egyben szeretne újra köszönetet mondani a hétköznapok hőseinek.
Képönk csak illusztráció

A DVTK-Siófok mérkőzésre az egészségügyben és a rendfenntartásban dolgozók az alábbi módon igényelhetnek tiszteletjegyet a maguk, valamint +1 fő (egy családtagjuk vagy barátjuk) részére:

A tiszteletjegyeket január 24-től lehet igényelni a DVTK Shopban (hétfőtől-péntekig: 12 és 18 óra között; szombaton és vasárnap: zárva), a mérkőzés napján 12 órától pedig a DVTK Stadion mellett található Gombában.

A tiszteletjegyek kizárólag személyesen vehetők át. Kérjük, hogy az igénylők mutassák fel a munkahelyük azonosítására alkalmas igazolványt vagy ennek hiányában egy erről szóló igazolást.

A mérkőzés 18 év fölött csak érvényes védettségi igazolvánnyal látogatható. A 18 év alattiak felnőtt kíséretében védettségi igazolvány nélkül is szurkolhatnak.

6 éves kor alatt nem szükséges tiszteletjegyet igényelni, hiszen számukra a belépés normál esetben is ingyenes, külön belépőjegy váltása nem szükséges, amennyiben a gyermek nem foglal külön ülőhelyet.

Az alábbi munkakörben dolgozókat várjuk szeretettel: a mérkőzésre:

Egészségügyben dolgozók

általános orvosok, szakorvosok
egészségügyi asszisztensek
laboratóriumi asszisztensek
ápolók, szakápolók
segédápolók, műtőssegédek
mentőtisztek és mentőautó sofőrök
otthoni betegápolók
mentésre feljogosított más szervezetek tagjai
gyógyszerészek, szakgyógyszerészek
gyógyszertári és gyógyszerellátási asszisztensek
gyógyszerkutatók
egészségügyi, kórházi intézmények adminisztrációs dolgozói
betegirányítók
kórházüzemeltetésben közvetlenül résztvevő munkatársak (pl.: irodai dolgozók, takarítók, portások, őrök)

Rendfenntartásban dolgozók

rendőrök
határrendészek
katonák
polgári védelmet ellátó személyek
polgárőrök
büntetés-végrehajtásban dolgozók
tűzoltók
katasztrófavédelmi dolgozók

felsorolt területek intézményeinek üzemeltetésében közvetlenül résztvevő munkatársak (pl.: irodai dolgozók, takarítók, portások, őrök)

Mi az a 112-es segélyhívószám?

A 112 az Európai Unió tagállamainak a nap 24 órájában hívható segélyhívó száma, amelynek hívásával azonnali segítség kapható a készenléti szervektől (rendőrség, mentőszolgálat, katasztrófavédelem). A 112-es segélyhívószámot közel harminc évvel ezelőtt az Európai Unió kezdeményezése alapján hozták létre azzal a céllal, hogy a bajbajutottaknak csak egy segélyhívószámot legyen szükséges megjegyezni függetlenül attól, hogy mentőt, tűzoltót vagy rendőrt szeretnének hívni.

A 112-es segélyhívó szám minden nyilvános, vezetékes és mobiltelefonról ingyenesen hívható. A legtöbb mobiltelefonon a 112-es szám a billentyűzár feloldása nélkül is hívható. Abban az esetben is lehet 112-es hívást kezdeményezni, ha nincs hálózat a mobiltelefonon.

Hol fogadják a 112-es segélyhívást?

Hazánkban Miskolcon és Szombathelyen alakították ki a hívásfogadó központokat, ahol a hívásfogadó operátorok fogadják és szükség esetén onnan továbbítják a bejelentéseket az illetékes, intézkedő készenléti szervek részére.

Segélyhíváskor mit kell mindenképpen elmondani?

A 112-es segélyhívószám felhívását követően a hívásfogadó központ operátora jelentkezik, aki az alábbi alapinformációkat fogja megkérdezni (a körülmények és a lehetőségek függvényében amennyire lehet nyugodtan, tagoltan és érthetően kell válaszolni):

a bejelentő neve, telefonszáma;
az esemény helyszíne;
mi történt, kinek van szüksége segítségre;
az esemény kapcsán felmerül-e valakinél közvetlen életveszély;
esetleges sérültek száma, a sérülés(ek) foka;
az esemény folyamatban van-e vagy már lezajlott.

Mi történik, ha valaki indokolatlanul felhívja a 112-es segélyhívószámot?

A segélyhívó számok rendeltetéstől eltérő használata és a valótlan bejelentés is szabálysértésnek minősül és pénzbírság megfizetését vonhatja maga után.

Az indokolatlan hívások túlterhelhetik a rendszert, veszélybe sodorva azoknak az életét, akik valóban a rendőrség, mentőszolgálat vagy a katasztrófavédelem segítségére szorulnak.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!