Ugrás a tartalomra

Új orvosi rendelő épült Lyukóvölgyben

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. július 28. szerda 11:05
Több mint 90 millió forintból egy 153 négyzetméteres, földszintes, akadálymentesített épület készült el a Közösségi Ház mögött, melyben egy felnőtt és gyermekorvosi rendelő, valamint külön épületrészben a védőnői tanácsadás kapott helyet.
Fotó: Juhász Ákos

Az itt lakók és az orvosok kérése volt, hogy a betegellátást egy korszerű, a kor igényeit kielégítő épületben biztosítsák. A Közösségi Ház mögötti területen korábban egy romos, balesetveszélyes fa melléképület állt kihasználatlanul. Bontás után erre a területre épült a 153 négyzetméteres épület, amely egy felnőtt és gyermekorvosi rendelőnek és külön épületrészben a védőnői tanácsadásnak biztosít helyet. A kétfunkciós épületrész külön szélfogós bejárattal rendelkezik. A két rendelő részt a dolgozók részére kialakított pihenő és a hozzátartozó vizesblokk köti össze.

A Széchenyi 2020-as beruházás részeként az épület külső homlokzatát és a födémet szigetelték, korszerű nyílászárókat építettek be az üzemeltetési költségek csökkentése érdekében. A rendelő fűtését levegő-víz hőszivattyús rendszer biztosítja majd, padlófűtéssel. Akadálymentes parkoló, mozgáskorlátozott mosdók és csúszásmentes burkolatok várják a mozgássérülteket. Az épület gyalogosan és gépjárművel egyaránt a Lyukóvölgyi útról közelíthető meg.

Az egészségügyi ellátás – az átköltözést követően – várhatóan augusztusban veszi kezdetét az új orvosi rendelőben.

A beruházás a „Miskolc, Lyukó városrészben új orvosi rendelők építése” című TOP-projekt részeként valósult meg, ami 100 százalékban az Európai Unió és a Magyar Állam hozzájárulásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. A támogatás összege bruttó 90,7 millió forint.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!