Ugrás a tartalomra

Üzembiztos és energiahatékony távhőszolgáltatás az Avason

Király Csaba
Utoljára módosítva
2021. augusztus 30. hétfő 14:11
A Csermőkei út mintegy 500 méteres szakaszán cserél távhővezetéket a MIHŐ Miskolci Hőszolgáltató Kft. A beruházás eredményeként biztonságosabb és energiahatékonyabb lesz a melegvíz- és a fűtésszolgáltatás. Az augusztus 9-én indult munka várhatóan november 15-én ér véget.

Bernáthné Barczi Judit, a MIHŐ Miskolci Hőszolgáltató Kft. koordinációs és kommunikációs főmunkatársa elmondta, az új vezeték részben a meglévő nyomvonala felett épül meg, így a telepítés közben nem áll le a távhő. Arra a rövid időre azonban, amíg tart majd a régi vezeték kiváltása, szünetelni fog a szolgáltatás – ez várhatóan novemberben történik meg, és a főmunkatárs becslése szerint nem egész egy napig tart majd.

Távhővezeték-csere
Fotó: Beregi László

A fejlesztés a teljes avasi hőkörzetet ellátó gerincvezeték említett szakaszát érinti. Bernáthné Barczi Judittól azt is megtudtuk, egy körülbelül 50 éves, elöregedett vezetékről beszélünk, amely állapotából fakadóan több meghibásodást okozott már. A modern technológiával készült, előre szigetelt, új vezeték energiatakarékosabb és üzembiztosabb szolgáltatást jelent a társaság számára.

Távhővezeték-csere

A körülbelül 310 millió forintból megvalósuló beruházás komoly fejlesztésnek számít a MIHŐ Kft. életében.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

-
Miskolc és környéke