Ugrás a tartalomra

Vadon Janiék odavoltak Miskolcért

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. szeptember 17. csütörtök 08:55
A hétfői adásban elevenítették fel miskolci élményeiket a rádiós műsorvezetők.

Több percen keresztül meséltek arról, mit láttak, ettek, ittak, tapasztaltak Miskolcon. (Az adás ITT hallgatható vissza, a műsor első 8-10 percében beszélnek az itt szerzett élményeikről.)

– Kedvenc diósgyőri panziómba odatelefonáltam, hogy van-e helyük, azt a választ kaptam, hogy igen, várnak szeretettel – mesélte Vadon Jani, a Rádió 1 műsorvezetője a hétfő reggeli adásban Sebestyén Balázsnak és Rákóczi Ferinek. – Az Avasi református templomot már korábban beterveztem a látnivalók közé. Az egy csoda a haranglábbal és a körülötte lévő temetővel együtt! Egy kedves kis pizzériában fogalmazódott meg bennem a gondolat, hogy olyan szép idő van, annyira szeretem ezt a várost, olyan sok mindent nem néztem még meg idő hiányában, itt az alkalom. Úgy döntöttem, nem megyek haza, inkább hazatelefonáltam, hogy jöjjenek ők – mesélte a műsorvezető, aki a következő kifejezést használta: míg Móniék (felesége) „felértek” Miskolcra...

Balázsék Miskolcon | Juhász Ákos képgalériája!

– Megnéztem a görögkeleti templomot, ami annyira gyönyörű volt, hogy nálam most a top3-ban szerepel a miskolci látnivalók között. Először csak a templomtornyot láttam, mert mint később megtudtam, II. József türelmi rendeletében az volt, hogy a templomok nem nyílhatnak utcafrontra, ezért a görög kereskedők megvettek egy hatalmas telket, aminek a közepébe építettek egy gyönyörű barokk templomot. Ehhez azért hozzátenném, hogy én alapvetően nem rajongok a barokk templomokért. Mikor bementem a 250 éves, tökéletes állapotban lévő vaskapun, amit egy harminc centiméteres kulccsal nyitott ki nekem egy idős bácsi, valódi csoda tárult elém. Koppant az állam: döbbenetes pompa, elképesztő részletgazdagság. Tizenhét méter magas, tizenkét méter széles ikonosztáz. Másnap elvittem Mónit is, két nap alatt több mint négy órát töltöttünk ott. Utána elbóklásztunk a környéken, mert bőven volt még látnivaló, nagyon jól éreztük magunkat.

Vadon Jani több posztot is megosztott az egyik közösségi oldalon. Ebből megtudhattuk, hogy a vadaspark két kárpáti hiúzát fogadta örökbe:

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vadon János hivatalos oldala (@vadonjanos_official) által megosztott bejegyzés,

Mint arról portálunk is beszámolt, Vadon Jani, Sebestyén Balázs és Rákóczi Feri szokásos reggeli rádióműsorukat a Szent István téren tartották meg múlt hét pénteken. Játékba is bevonták a város lakosságát. Beszéltek a kengurukról, amik megszöktek, de elhangzott az is: le a kalappal Miskolc előtt, mert nagyon sokat fejlődött az utóbbi években!

A műsorvezetők utaltak az új éttermekre, szállásokra és cukrászdákra, amikből szép számú ajándékot kaptak. Éppúgy, mint Veres Pál polgármestertől, aki személyesen adta át nekik a megyeszékhelyen készült szuveníreket.

További hírek

Olvasnivaló