Ugrás a tartalomra

Városi Est: kérdőív arról, milyen Diósgyőri strandról álmodunk

Király Csaba
Utoljára módosítva
2022. szeptember 21. szerda 12:12
Egy kérdőívet állítottak össze az első miskolci Városi Est szervezői: a válaszokból kiderül, hogy milyennek képzelik el a kitöltők a Diósgyőri Várfürdőt, milyen a „közérzetük” egy esetleges fejlesztéssel kapcsolatban.

A miskolci részvételi kezdeményezések legújabbikaként mutattuk be a közelmúltban a Városi Esteket, amelyeknek tulajdonképpen az a célja, hogy minden érintett – állampolgárok, döntéshozók, érdeklődők, stb. – egy adott témáról úgy beszélgessenek, úgy hozzanak döntést, foglaljanak állást, fogalmazzanak meg gondolatokat vele kapcsolatban, hogy a lehető legtöbb információ birtokában teszik ezt – még ha nem is követi garantáltan fejlesztés vagy beruházás a dolgot.

Fotó: tervezzukmiskolcot.hu

Az est előkészítő fázisának részeként most egy kérdőívet állítottak össze a szervezők, ami ide kattintva érhető el. Sélley Andrea, a szakmai lebonyolításért felelős Dialóg Egyesület tagja elmondta, a cél ezzel megismerni a lakosság „közérzetét” a témával, jelen esetben a Diósgyőri stranddal kapcsolatban.

„Ezen keresztül tud információt adni a lakosság arról, ők hogyan állnak ehhez a kérdéshez” – fordította le nekünk a közérzeti jelzőt a szervező. Azt is kiemelte, hogy a kérdések nem a jövővel foglalkoznak, hanem a jelen esélyeit veszik számba. Ezt úgy kell értelmezni, hogy arra kutatják a választ, jelen pillanatban hogyan vélekedik a kitöltő a Diósgyőri Várfürdőről.

Milyen szolgáltatásokat tudnának elképzelni? Strand legyen egyáltalán? Milyen belépőár lenne reális? És hasonló kérdéseken keresztül mérik fel az állampolgárok közérzetét. „A válaszokat bedolgozzuk egy rövidebb tanulmányba, készítünk átlátható infografikákat és a Városi Esten téma lesz, hogy az emberek hogyan vélekednek a terület lehetőségeiről” – zárta a kérdőív bemutatását, amit cikkünk megjelenéséig már közel 250-en kitöltöttek.

Az eredmények a https://tervezzukmiskolcot.hu/ weboldalon lesznek elérhetőek.

További hírek

Olvasnivaló