Ugrás a tartalomra

Városkapu lehetne az új turbókörforgalom

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2021. október 24. vasárnap 09:28
Legalábbis ez a vélemény tükröződik ki abból az ötletpályázatból, amit a kereszteződés közepének leendő látványelemével kapcsolatban írt ki az önkormányzat.

Az Avasi kilátó makettje, Miskolc címere növényből kirakva vagy éppen képzőművészeti alkotásként, Miskolc vagy Üdvözöljük Miskolcon! felirat, jin és jang-szimbólum, különféle szobrok, illetve fák, növények – ilyen és ehhez hasonló javaslatok érkeztek arra az ötletpályázatra, amit Miskolc városa indított a Vörösmarty és a Király utcák kereszteződésében épülő körforgalom központi látványelemével kapcsolatban.

A szóban forgó kereszteződés; Fotók: Parai Roland

A kiírás még szeptember végén jelent meg, és a pályázó október 15-éig küldhette el a polgármesteri hivatal számára ötleteit, hogy a körforgalom közepén mivel tudná méltóképpen fogadni Miskolc a hármas főúton a városba érkezőket. Az idő rövidsége ellenére is több mint harminc javaslat érkezett a megadott e-mail-címre. Többségük ráadásul konstruktív, előremutató volt – mondta el lapunk érdeklődésére Miskolc főépítésze.
Szunyogh László kiemelte, a pályázattal az önkormányzat célja volt megteremteni a lehetőségét annak, hogy egy, a város képét jelentősen meghatározó létesítmény végleges arculatába a helyiek is beleszólhassanak.
- Még zajlik a javaslatok bírálata, de az már látszik, hogy a beérkezett pályamunkák alkotói körülbelül ugyanazt gondolják: valami nagy, Miskolcot jelképező alkotást, illetve növényeket szeretnének látni a körforgalom közepén. Azzal az önkormányzat is tud azonosulni, hogy az alkotással kvázi köszöntse az ide érkezőket a város, hiszen mégiscsak ez lesz a város egyik kapuja. Három fontos út fut majd ebben a kereszteződésben össze – mondta Szunyogh László, hozzátéve, a pályázat eredményeit október végén hirdetik ki.

A főépítész hangsúlyozta, a város számára kiemelten fontos az, hogy a miskolciak, köztük a helyi fiatalok is alakíthassák a város életét, képét. „Éppen ezért fontos számunkra például az is, hogy a #MiMi Alkotói Pályázat keretében jövő hétfőn bejárhatjuk az Avasi kilátót. Érdekességeket oszthatok meg velük a város jelképének tekinthető létesítményről. Ennek az alkotói pályázatnak az a célja ugyanis, hogy Miskolc építészeti örökségeit a fiatalok látásmódjával, a rendelkezésükre álló technikai eszközök segítségével ismerjük meg” – zárta.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!