Ugrás a tartalomra

Világcsúcsot nyomott Mészáros László, szám szerint négyet

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. szeptember 26. vasárnap 18:24
Szombaton, a múlt vasárnap óta tartó erőemelő világbajnokság zárónapján - aminek Miskolc a házigazdája - születtek a rekordok. A versenyhét alatt számos sportoló mérkőzött: a legfiatalabb induló 15, míg a legidősebb 88 éves volt.
Mocsári László képgalériája

Egy hete kezdődött Miskolcon az Erőemelő Amatőr Világszövetség (WUAP) Erőemelő Világbajnoksága. A rangos megmérettetés részeként szeptember 19. és 25. között közel 500 sportoló látogatott a városba. Három versenyszámban mérkőztek meg a sportolók: erőemelés, fekvenyomás és felhúzás. Ezeken belül – külön férfi és női – ifjúsági, junior, felnőtt, open és masters kategóriák voltak.

Mészáros László főszervező, a sportág legendája is rúd alá feküdt: ennek eredményeképp 3 All Stars és egy Open világcsúcs született.

- A régi Open világcsúcs is az enyém volt 285,5 kg-mal. Ezt most fél kg-mal teljesítettem túl - mondta a miskolci versenyző, aki hozzátette, tartott tőle, hogy nem sikerül a gyakorlat.

- Kilenc napja vagyok itt a rendezvényen, szerveztünk, pakoltunk, szóval elég fáradt voltam. Azonban van egy nagyon jó csapatom, akik mögöttem álltak végig - mesélt a körülményekről Mészáros László.

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!