Ugrás a tartalomra

Miskolc a Te helyed

Forrás
Miskolc Televízió
Utoljára módosítva
2019. augusztus 29. csütörtök 09:59
Egész napos rendezvénysorozattal ünnepelt Miskolc államalapító Szent István király és az új kenyér tiszteletére augusztus 20-án. A rendezvény díszvendége az igazságügyi miniszter volt. Varga Judit szerint Szent István egy olyan korban védte meg az ország függetlenségét, amikor a behódolás és az önfeladás magától értetődő lett volna. Kora délelőtt aratókoszorúval az élen indult a menet a Városház tértől a Szent István térig. Az újkenyeret Alakszai Zoltán jegyző vette át az államalapítás ünnepén. A belvárosban egész nap kulturális programok, koncertek várták a családokat. A napot az ünnepi tűzijáték zárta 22 órától.
On
Forrás
Miskolc Televízió
Utoljára módosítva
2019. augusztus 16. péntek 16:03
Az elektronikai termékek gyártásával foglalkozó cég 2017-ben a borsodi megyeszékhelyen nyitotta első, Ázsián kívüli gyárát. Az itteni légkörrel annyira meg vannak elégedve a kínai cégnél, hogy úgy döntöttek: a Déli Ipari Parkban lévő gyárukat bővítik tovább. Logisztikailag remek lokációnak tartják Miskolcot, de a vállalat számára azok a feltételek is vonzóak, amiket Miskolc kínálni tudott. Ma már nemcsak kéziszerszámok töltői készülnek a borsodi megyeszékhelyen, hanem nyomtatott áramköri lapokat is gyártanak itt.
On
Forrás
Miskolc Televízió
Utoljára módosítva
2019. augusztus 16. péntek 16:01
Szenzációs magyar teljesítmény az U 17-es Európa Bajnokságon, Grúziában. Az olimpiai bajnok Székely Bulcsú irányításával szereplő nemzeti csapatunk, már a legjobb 4 között jár a korosztályos EB-n. U 17-es válogatottunk egy rendkívül erős miskolctapolcai felkészülési tornával hangoltak az Európa Bajnokságra, ahol Montenegró válogatottját búcsúztatva jutottak a legjobb 4 közé a magyar fiatalok. A magyar csapat tagja, a Miskolci Vízilabda Club tehetséges fiatalja, Vismeg Zsombor is.
On
Utoljára módosítva
2019. augusztus 09. péntek 20:15
A retroval találkozott a középkor az elmúlt hétvégén. Új helyszínen, a Diósgyőri vár melletti vásártéren rendeztek veterán autó kiállítást. A kétnapos program negyedik éve szólítja meg az autórajongókat. Ezúttal egy tucat veterán járműcsoda idézte meg a múltat és a retro életérzést. Az 1927-es Citroen volt a legidősebb darab. Sorhatos motor, 3500 köbcentiméter- a BMW fanatikusok ezzel a 1978-as gyártmánnyal is találkozhattak. Egy tucat autócsodát állítottak ki és szinte mind a saját lábán gurult be a térre. A veterán autó kiállítás két napig várta a retro életérzés, az amerikai benzinfalók, valamint a versenyautók szerelmeseit, a Diósgyőri vár mellett.
On
Utoljára módosítva
2019. augusztus 09. péntek 20:17
Jól sikerült a szezonrajt, a DVTK fegyelmezett játékkal 2-1-re legyőzte a Budapest Honvéd csapatát. A mindig nagy jelentőségű sikeres első fordulóbeli fellépést követően, ahol a korábbi bajnok volt az ellenfél, a folytatásban sem várnak könnyű mérkőzések a piros-fehérekre. Augusztus 10.-én ugyanis az Újpest érkezik, 17.-én a mieink utaznak a Fehérvár otthonában esedékes bajnoki 90 percre. Ezek után érkezünk augusztus 24.-én a borsodi rangadóhoz, majd a Mezőkövesd elleni hazai találkozót az FTC otthonában esedékes 90 perc követi. A könnyűnek nem nevezhető augusztusi bajnoki fellépések után pedig az első szeptemberi mérkőzésen, a bajnoki újonc Zalaegerszeg érkezik miskolci fellépésre.
On
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2019. augusztus 05. hétfő 13:04
Második alkalommal adott otthont a Gárdonyi Géza Művelődési Ház udvara a Cipő emlékkoncertnek. A koncerten a Republic legnagyobb slágerei hangzottak el ezúttal is. A Kék és Narancssárga emlékprodukciót a JamR és a Republic alapító gitárosa, Tóth Zoltán hozta létre azzal a szándékkal, hogy időről időre átadhassák a közönségnek azt a dallamvilágot, amit Cipő és a Republic képviselt. A koncert előtt és után pedig Cipő relikviáit is megtekinthették a rajongók. A tervek szerint jövőre újra meghallgathatják a rajongók Cipő legemlékezetesebb dalait.
On
Forrás
Miskolc Televízió
Utoljára módosítva
2019. augusztus 05. hétfő 13:02
Csütörtökön, immár Marcel Rodman vezetőedző irányításával, a DVTK Jegesmedvék népkerti otthonában is elkezdődött a felkészülés a 2019 – 20-as bajnoki szezonra. A szlovén szakember a szezonrajt kapcsán megjegyezte: nagyon fontos tényező, hogy mindenki egészséges és teljes intenzitással tud edzeni a játékosok közül. A szakember kiemelte, hogy a klubvezetéssel együtt, egy olyan keretet sikerült kialakítani, melyben nagyon komoly potenciál van. A szezonnyitó tájékoztatón Magosi Bálint csapatkapitány hozzátette még: a kondíciót fejlesztő, harcos, küzdős gyakorlatokkal indult a közös munka és ahogyan közelegnek az edzőmérkőzések, úgy kap majd egyre nagyobb hangsúlyt a taktikai is.
On
Forrás
Miskolc Televízió
Utoljára módosítva
2019. július 29. hétfő 15:28
A Budafok elleni gyakorló mérkőzéssel lezárult a DVTK felkészülési időszaka a 2019 – 20-as bajnoki idény előtt. Az elmúlt szezonhoz képest kevésbé átalakuló diósgyőri keret elé megfogalmazott célkitűzés is változik. A miskolci piros – fehérek terve ugyanis arról szól, hogy kiesés ellen küzdő csapatok közül, a stabilan a középmezőnyhöz tartozó csapatok egyikévé válnak. A 2019 – 20-as szezonban 33 forduló vár az élvonal csapataira, a DVTK első fordulóbeli ellenfele, a Honvéd nemzetközi kupaszereplése miatt, augusztus negyedikén, vasárnap 18 órától nyitja a szezont, hazai pályán. A második fordulót, augusztus 10.-én az Újpest ellen, újra az Andrássy úti stadionban játssza majd a DVTK.
On
Forrás
Miskolc Televízió
Utoljára módosítva
2019. július 29. hétfő 15:26
A Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Karának Tanárképző Intézete sajtótájékoztató keretében mutatta be 2019 szeptemberétől induló új képzését, a gyógypedagógia BA alapképzést, amit nappali vagy levelező tagozaton végezhetnek el a jelentkezők. Azok a diákok, akik idén nem nyernek felvételt egyetlen szakra sem, már a közelgő pótfelvételi eljárásban, várhatóan július végétől augusztus 7-ig jelentkezhetnek erre a szakra is a felvi.hu weboldalon keresztül. A képzés két szakiránnyal indul: a tanulásban akadályozottak pedagógiája és pszichopedagógia szakirányon. Indítják nappali és levelező képzésben is, valamint a levelező képzési formában is vannak állami férőhelyek.
On
Utoljára módosítva
2019. július 19. péntek 16:07
Nem sikerült a legjobb 8 közé jutnia Nagy Kingának, az egyéni párbajtőr küzdelemben a budapesti vívó Világbajnokságon. A magyar válogatott miskolci tagja a főtáblán első mérkőzését a kazah ellenfelével szemben megnyerte. Továbbjutva a 32 közé, koreai versenyző várt rá. Nagy Kingának a végjátékban kialakított előnyét sikerült megőriznie, és 15-12-re legyőzte a korábbi világbajnokot és pályafutása első felnőtt VB-jén, bejutott a 16 közé, ahol azonban kínai ellenfelétől vereséget szenvedett. A magyar válogatott 21 esztendős miskolci tehetsége Nagy Kinga, így a párbajtőr egyéniben, legjobb magyar eredménnyel 15. helyen zárta a hazai rendezésű Világbajnokságot.
On

Programok

Jelenleg nincsenek programok!