Ugrás a tartalomra

Új fogalmak az idegenforgalomban

Létrehozva
Két új fogalommal az úgynevezett fapados éttermekkel és a slowfood rendszerrel ismertették meg az idegenforgalom területén dolgozó szakembereket Miskolcon. A megyei önkormányzat turisztikai osztálya által szervezett program célja: Borsod nevezetességeinek és gasztronómiai értékeinek népszerűsítése volt.
A fapados éttermek lényege ugyanaz, mint amit már a légitársaságok régóta alkalmaznak: a vendég minél hamarabb foglalja le helyét, ez esetben az étteremben, annál nagyobb kedvezményt kap az ételek árából. Foglalni pedig interneten lehet. Megyénkben Miskolc és Széphalom csatlakozott eddig a kezdeményezéshez. A slowfood elnevezés pedig a gyorséttermi étkezés ellentétje.
A szakemberek szerint ezek az új lehetőségek még inkább rávilágítanak a megye nyújtotta turisztikai kínálatra. Borsodban ugyanis nagy hagyományai vannak a borászatnak és a gasztronómiának. Ezek támogatását éppen ezért a megyei önkormányzat is fontosnak tartja.
A regionális operatív programban 60 millió forintot különítenek el az észak-magyarországi régióra. Ennek egy részét minőségi szálláshelyek bővítésére és turisztikai attrakciókra lehet költeni megyénkben is.

lénárt