Ugrás a tartalomra

Bővítések a lakástámogatásban

Kujan István
Utoljára módosítva
2020. szeptember 12. szombat 09:55
Augusztus végén lépett hatályba a lakásfenntartási támogatás módosítása, ami több új elemet is tartalmaz.

Ilyen például, hogy bővítették a támogatás felhasználásának körét. Így már nemcsak a fűtési költségekhez, hanem más közüzemi díjakhoz – a villanyáram, a víz- és csatornadíj, a közös költség, a gázfogyasztás és a távhőszolgáltatás költségeinek viseléséhez – is igényelhető.

Változott a felhasználás időtartama, a támogatás összege pedig emelkedett. Az eddigi 6 hónap helyett (a fűtési időszak október 1-jétől március 31-éig tart) 12 hónapra terjesztették ki. Tekintettel voltak arra, hogy a háztartások jelentős része átalányban fizeti a közüzemi díjak havi költségét, valamint ezáltal a jogosult a védendő fogyasztói státusz előnyeit egész évben kihasználhatja. Havi bontásban az adható támogatási összege 3 ezer forint (éves szinten tehát 36 ezer forint) lett, az eddigi 2700 forint helyett.

Tűzifát a rendkívüli települési támogatás keretében lehetett eddig igényelni. Ez a lehetőség továbbra is megmarad. A Városgazda telephelyén évek óta felhalmozott és a közterületek gondozása során kivágott fákat szintén felhasználják az eddig készpénzben kifizetett támogatás helyett. A szilárd tüzelésű fűtési módot alkalmazó miskolciak igényelhetik.

A települési támogatás módosításáról szóló rendelet – ami a fenti változásokat tartalmazza – augusztus végén lépett hatályba. A kérelmeket már benyújthatják a miskolciak. Amennyiben jogosult valaki, a támogatást a kérelem benyújtása hónapjának első napjától állapítják meg.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!