Ugrás a tartalomra

Egy kávézó hangulatát idézi Miskolc új fogászati központja

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. november 06. péntek 20:54
A barátságos légkör segít feloldani a fogorvostól való félelmeinket - innen a Cafe Dental Szájsebészeti Központ ötlete. (x)

Mi tagadás, belépve a Bezerédi utcai rendelőbe, más kép fogad minket, mint amit úgy általában megszoktunk ezektől a helyektől. A kilincs lenyomása után várnánk, hogy megüssön minket a fertőtlenítő szaga és a fehérre meszelt fal adta szokásos élmény, ehelyett visszalépünk kettőt, hogy újra megnézzük az ajtón a feliratot, jó helyen járunk-e. Mivel mi nem fogászati kezelésre érkeztünk, a kezdeti meglepődés után "nagy mellénnyel", magabiztosan sétálunk be a rendelő tágas várótermébe, amely valóban olyan, mint egy kávézó: körasztalok, kényelmes székek, képek a falon és kávébab az asztalon, szemben a regisztráció, ahol egy mosoly kíséretében kínálnak minket frissítővel.

-Az egy normális dolog, ha félünk a fogászati beavatkozástól, de a környezet és az orvos személye nagyban meghatározza, hogy milyen benyomásokkal távozunk - kezdi Dr. Nagy Mihály, miskolci szájsebész specialista, aki a Szegedi klinikán szerezte meg szájsebészeti minősítését, majd Budapesten számos magánrendelőben dolgozott és dolgozik jelenleg is. Egy olyan szakember, aki nem elégszik meg az egyetemen elsajátított tudással, ezért is állandó résztvevője hazai és külföldi konferenciáknak és továbbképzéseknek. Határozott célja, hogy ezt a tudást elhozza szülővárosába, visszatérjen Miskolcra, ezzel fejlesztve a fogászati ellátást a régióban.


-Nemrég nyitottunk, egyelőre hétfőn és kedden fogadjuk a hozzánk érkezőket. A kezdeti tapasztalataink is megerősítenek minket abban, hogy nagy igény van Miskolcon a prémium szájsebészeti- és fogászati szolgáltatásokra. Sőt, nem csak a megyeszékhelyről, de már más városokból is felkeresnek minket, pedig nagy hírverést nem rendeztünk a nyitást követően. Beljebb merészkedve a rendelőbe nyugtázzuk magunkban, hogy amilyen fogorvosi eszköz itt nincs, arra halandó embernek valószínűleg nem is lesz szüksége és ebben is Dr. Nagy Mihály megerősít minket:

-Az az előnyünk, hogy nálunk komplex a szolgáltatások köre, a röntgen készítéstől az egészen komoly beavatkozásokig, mint például bölcsességfog eltávolítás, fogbeültetés (implantáció) avagy csontpótlás. A pácienseink zöme is ilyen szájsebészeti kezelésre érkezik. Pontosan tudják, hogy Miskolcon fogkőeltávolításra sok alternatívájuk van, implantációnál viszont háromszor is meg gondolják, hová "üljenek be". Nem feltétlen az anyagi vonzata miatt, hanem mert szeretnének biztosra menni, ez pedig egy jogos elvárás a részükről.

- Párbeszédre törekszünk a pácienseinkkel és inkább tekintünk rájuk vendégként, mint betegként. Ez nem a marketing része, inkább arra törekszünk, hogy bizalmi viszonyt alakítsunk ki, és kapcsolatban maradjunk a hozzánk érkezőkkel -hangsúlyozta a specialista.
Jellemző, hogy a Cafe Dental-ba ajánlás útján érkeznek az emberek. (Kérhetünk időpontot telefonon, a honlapon, emailben vagy Facebookon, ahol már online is foglalhatunk.) Az első találkozás általában egy konzultációt jelent az orvossal.

- Első alkalommal meghallgatjuk a hozzánk érkezőt, röntgen készítése után megoldásokat vázolunk fel, elmagyarázzuk a kezelések menetét, módját és írásos árajánlatot adunk. Alapvető számunkra, hogy minden esetben elmondjuk, hogyan előzhetőek meg a fogászati problémák. Kitérünk arra, hogy mennyire fontos a kontrollvizsgálat, ahogy a legtöbb fogászati beavatkozást is ellenőrizni, karbantartani szükséges. Ehhez segítségül szolgálnak az emlékeztető email-jeink.
Úgy látszik, azzal a fogorvossal van dolgunk, aki alaposan felkészíti a kezelésre a hozzá érkezőket.

-Lényeges, hogy egy beteg minél többet értsen abból, hogy mi történik vele, például egy implantáció alkalmával. Ez hasonlóan fontos, mint a rendszeres fogápolás szükségességének megértetése.

Kilépve az utcára egyetértettünk abban, hogy Miskolcon van olyan kávézó, ami kevésbé „kávézó kinézetű”, mint ez a fogorvosi rendelő. Nem mondjuk, hogy lessük az alkalmat, mikor ugorhatunk be a Cafe Dental-ba egy jó fogbeültetésre, de ha egyszer komolyabb beavatkozást kell eszközölni a fogainkon, akkor itt kell majd kopogtatnunk.

Elérhetőségek:
Dr. Nagy Mihály, szájsebész specialista
Cafe Dental, Miskolc
www.cafedental.hu/elerhetosegek

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!