Ugrás a tartalomra

Ismét száz felett a megyében azonosított fertőzöttek száma

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. november 15. vasárnap 10:04
Országosan 4238 fővel, Borsod-Abaúj-Zemplénben 107 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma vasárnapra. A járvány miatt 107-en hunytak el.
A regisztrált megbetegedések száma megyékre lebontva 11.15-én. Forrás: koronavirus.gov.hu


4238 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 140 961 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma - írja a koronavirus.gov.hu. Elhunyt 107 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 3097 főre emelkedett, 31 599-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 106 265 fő. Az aktív fertőzöttek 24, az elhunytak 26, a gyógyultak 27 százaléka budapesti. 7013 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 569-en vannak lélegeztetőgépen.

- A közösségi terjedés megfékezése érdekében továbbra is érdemes kerülni azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet. Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be. Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát - írják.

Továbbra is kiemelten fontos az idősek és krónikus betegek védelme. Az idősektől a kormány azt kéri, hogy fokozottan figyeljenek magukra és az általános óvintézkedések betartására. A kórházakban és az idősotthonokban látogatási tilalom van érvényben. Az idősotthonok fenntartóinak pedig mindent meg kell tenni a fertőzések elkerüléséért. Ha egy szociális intézményben vagy bárhol más közösségben gócpont alakul ki, akkor a járványügyi bevetési egység megteszi a szükséges intézkedéseket.

További hírek

Olvasnivaló