Ugrás a tartalomra

Közélet

Utoljára módosítva
2019. szeptember 15. vasárnap 09:35
Negyedi alkalommal rendezték meg a "Győri kapui vigasságot" az Ifjúsági Sportpályán. A sulikezdő családi- és gyermeknap fővédnöke, Miskolc város jegyzője egy sportberuházást is bejelentett a megnyitón. Alakszai Zoltán azt mondta, még idén ősszel átadják a kondiparkot.
Utoljára módosítva
2019. szeptember 13. péntek 20:10
Mára elértük azt, hogy a kortárs filmművészet legjelesebb alkotói tisztelik meg fesztiválunkat azzal, hogy ellátogatnak hozzánk – ezekkel a szavakkal nyitotta meg a 16. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivált Bíró Tibor. Az idei Életműdíjat Az Oscar-, Golden Globe- és Arany Pálma-díjas Bille August dán rendező kapta, aki megtisztelőnek nevezte az elismerést.
Utoljára módosítva
2019. szeptember 13. péntek 14:03
Egykori Földes diákként csalódott Veres Pálban, amiért átengedte a kompenzációs lista első helyét Gyurcsány Ferenc pártjának, és nem ő vezeti azt – jelentette ki Kopcsó Gábor. Az Új Lendület Miskolcért elnöke azt mondta: általános gyakorlat, hogy a polgármesterjelölt a listavezető, ezért is érthetetlen, hogy Veres Pál miért mondott le erről a DK elnökségi tagja, Debreczeni József javára.
Utoljára módosítva
2019. szeptember 13. péntek 12:17
A Fidesz-KDNP képviselőjelöltjeinek gyűrűjében, a legnagyobb közösségi oldalon élőben közvetítve jelentette be pénteken Alakszai Zoltán polgármesterjelölt, hogy konzultációt indít a miskolciakkal. Győzelme esetén minden évben kikéri majd a város lakosságának véleményét, ígérte.
Utoljára módosítva
2019. szeptember 12. csütörtök 16:50
Magyarországon elsőként nálunk látható a Yantai Művészeti Múzeum összeállítása, ami a hagyományos kínai papírkivágás-technika egyik legkomolyabb kollekciója.
Utoljára módosítva
2019. szeptember 12. csütörtök 15:45
Negyedszer várják a miskolciakat a Győri kapui vigasságokra. A sulikezdő családi és gyermeknapon – ha csak egy napra is, de – szeretnék visszahozni az önfeledt szórakozást. A Győri kapui vigasság ezen túlmenően az összefogást is jól szimbolizálja, hiszen négy választókerület képviselője fogott össze a városrészben élőkért.
Utoljára módosítva
2019. szeptember 12. csütörtök 14:14
A 107 éves Mészáros Máriát köszöntötték ma az Eperjesi utcai Szépkorúak házában.
Utoljára módosítva
2019. szeptember 12. csütörtök 13:50
Egy csomagban 3 darab újrahasználható zsákot lehet venni, amely mosható és szalaggal jól zárható, többszöri használatra alkalmas.
Utoljára módosítva
2019. szeptember 13. péntek 10:31
Ami nem megy, ne erőltessük, tartja a mondás. Veres Pál csapatának jól láthatóan nem megy a demonstrálás. A tüntetéseikre kis túlzással a kutya sem kíváncsi. Mindössze két tucat embert sikerült összeverbuválniuk a MIKOM ellen és az Ifi Ház mellett szervezett, érdektelenségbe fulladó demonstrációkra. Leginkább saját maguk kötözték a szalagot és mutogatták a piros lapot. A Gyurcsány Ferenccel való barátság ugyanakkor nem mindenkinek tetszik. Ellentüntetők transzparensekkel demonstráltak Gyurcsány és Veres Pál együttműködése ellen. Mokrai Mihály, Miskolc volt MSZP-s alpolgármestere minősíthetetlen módon kiabált és káromkodott.
On
Utoljára módosítva
2019. szeptember 12. csütörtök 11:53
A Mága Zoltán, Liszt Ferenc-díjjal elismert hegedűművész által indított 100 templomi jótékonysági koncertsorozat szeptember 12-től tovább folytatódik magyarországi állomásokon. Miskolcra is eljönnek.

Programok

-
Művészetek Háza
-
VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház
-
több helyszínen
-
Miskolci Nemzeti Színház
-