Ugrás a tartalomra

Oktatás

Utoljára módosítva
2019. szeptember 15. vasárnap 09:35
Negyedi alkalommal rendezték meg a "Győri kapui vigasságot" az Ifjúsági Sportpályán. A sulikezdő családi- és gyermeknap fővédnöke, Miskolc város jegyzője egy sportberuházást is bejelentett a megnyitón. Alakszai Zoltán azt mondta, még idén ősszel átadják a kondiparkot.
Utoljára módosítva
2019. szeptember 13. péntek 16:45
Felszentelték és átadták a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium tornacsarnokát. A Szent György Sportcsarnok és Közösségi Tér több mint egymilliárd forintos kormányzati támogatásból épült fel az Avason. Az új csarnokban a diákok testnevelésóráit tartják, de különböző versenyeknek helyszínéül is szolgál majd, és a lakosság is használhatja.
Utoljára módosítva
2019. szeptember 12. csütörtök 14:14
Ferenczisek látogatták meg a Szent János Gyógyszertárat, ahol a cégvezető megmutatta a labort és a raktárat is a fiataloknak, mielőtt légzéskönnyítő kenőcsöt kevertek volna közösen. A Női Erőforrás Család és KarrierPont ez alkalommal egy gyógyszertárba szervezett üzemlátogatást.
Utoljára módosítva
2019. szeptember 11. szerda 15:44
Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá Torma András, a Miskolci Egyetem rektora, Deák Csaba az egyetem kancellára a Joyson Safety Systems Hungary Kft. ügyvezetőjével, Kersten Bachmann-nal, szerdán délután.
Utoljára módosítva
2019. szeptember 10. kedd 10:49
A Miskolci Egyetem legkiválóbb oktatói, kutatói, dolgozói és támogatói vehettek át elismeréseket az intézmény ünnepi szenátusülésén. Több mint hetvenen érdemeltek kitüntetést. Ők munkájukkal hozzájárultak ahhoz, hogy a Miskolci Egyetem a régió legnagyobb campusává nőtte ki magát.
Utoljára módosítva
2019. szeptember 06. péntek 20:19
2015-ben elsőként indult duális képzés a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Karán. Az azóta végzettek között már van, aki laborvezetőként dolgozik. Most 14 hallgatóval kötöttek szerződést környékbeli öntészeti és vegyipari cégek. Idén először vegyipari képzés is indul, a helyi vállalatok kezdeményezésére.
Utoljára módosítva
2019. szeptember 06. péntek 19:27
Miskolc és az egyetem kapcsolata példás. Az egyik fejlődése a másikét is magával hozza. A Miskolci Egyetem a hetvenedik tanévét kezdte meg. Minden eddiginél több, háromezer elsős hallgatóval.
Utoljára módosítva
2019. szeptember 06. péntek 12:57
A szorgalmi időszak kezdetével a város közlekedési vállalata még több járatot indít a Miskolci Egyetemre.
Utoljára módosítva
2019. szeptember 06. péntek 08:47
Nagy Kerítésfestés címmel az egész iskolát érintő közösségi programot szervezett a miskolci Zrínyi Ilona Gimnázium. Helyszínre érkezésünkkor a diákok és tanáraik már fölsorakoztak a 220 méter hosszú gimnáziumi kerítés mentén.
Utoljára módosítva
2019. szeptember 06. péntek 14:09
A Széchenyi utcán, csütörtökön megnyitotta irodáját a Lufthansa Technik Miskolc Kft., és már az első munkavállalójukat is megtalálták, de keresnék még műszaki vezetőt és pénzügyi szakembert is. A rendszerváltozás óta eltelt közel 30 év legnagyobb egyösszegű beruházása nyomán 400 főnek nyújtanak majd biztos megélhetést.

Programok

-
Művészetek Háza
-
VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház
-
több helyszínen
-
Miskolci Nemzeti Színház
-