Ugrás a tartalomra

Oktatás

Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. január 22. szerda 14:57
Komposztláda kihelyezésével nyitották az újévet az miskolci Szent Miklós Görögkatolikus Óvoda óvodásai, akik különleges környezetvédelmi edukációs programban vesznek részt. A TIGÁZ Zrt. Töltsük újra a természetet! elnevezésű programját Kelet-Magyarország öt városában indította el, köztük Miskolcon is. A cél megmutatni, hogy kis tudatossággal segíthetjük a környezetünket a megújulásban, illetve felhívni a figyelmet az egyéni felelősségvállalás jelentőségére.
Forrás
Muntyán Bernadett
Utoljára módosítva
2020. január 21. kedd 13:01
Idén 41 kiemelt szak esetében határozta meg a bekerülési határ értékét a szakminiszter. A legjelentősebb csökkenés a  jogász osztatlan mesterképzésen történt – írja a Világgazdaság. A változás a Miskolci Egyetem karait is érinti.
Forrás
mti.hu
Utoljára módosítva
2020. január 19. vasárnap 09:12
Idén is biztosítja a kormány a 35 év alatti fiatalok nyelvvizsgadíjához szükséges támogatást - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szombaton.
Forrás
mnsz.hu
Utoljára módosítva
2020. január 18. szombat 19:57
A Miskolci Nemzeti Színház január 18-i Kakaókoncertjén a Szimfónia program tanítványai voltak a teátrum vendégei. A koncerten népdalok mellett Brahms, Sosztakovics és Vittorio Monti szerzeményeiből is hallhatott ízelítőt a közönség. A koncerten a művészeti iskola oktatói is közreműködtek, akik együtt muzsikáltak a tanítványokkal.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. január 17. péntek 14:43
A Földes Ferenc Gimnázium adott otthont a múlt héten a Dürer verseny általános iskolai döntőjének, február 7-9. között pedig a középiskolás diákok megmérettetésére kerül sor.
Forrás
Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2020. január 15. szerda 19:10
Látszólag két egymástól meglehetősen távol álló terület. A miskolci és Miskolc közelében tanuló általános iskolások bebizonyították ennek az ellenkezőjét. A Forester programozó verseny lényege az volt, hogy néhány erdészeti problémára legórobotok segítségével találjanak megoldást a gyerekek. A diákok ötletei a szakmai zsűrit is lenyűgözték.
Forrás
Muntyán Bernadett
Utoljára módosítva
2020. január 15. szerda 16:13
Bevetési és kutyás bemutató, fegyverek, önvédelem, terrorelhárítás, bűn- és baleset-megelőzési bemutató – csupán néhány azok közül az izgalmas programok közül, amelyek a leendő rendészetiseket várták a szakgimnázium nyílt napján. Ezek a programok számukra még csak látványos bemutatók, ám a rendőri hivatás mindennapjainak szerves részét képezik. Az iskola pályaválasztási programjára mintegy kétszáz fiatal volt kíváncsi.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. január 15. szerda 16:43
Fodor Zoltán önkormányzati képviselő szárazelemgyűjtést szervezett versenyszerűen a miskolci iskolák között. A legjobbak már voltak a Balatonon, egyéniben pedig tizenhárom gyermek gyűjtötte össze a legtöbb elemet. Ők kapták meg ajándékukat most a városházán.
Forrás
Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2020. január 14. kedd 15:47
A hallgatói normatíva emelésével az intézmények – a korábbi 128 ezer helyett – 166 ezer forint támogatásban részesülnek a diákok után az államtól. A tanulók a normatíva 20 százalékát kapják meg ösztöndíjként vagy szociális juttatásként.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. január 13. hétfő 11:04
A Magyar Rendőrség a tiszthelyettesi állomány utánpótlása érdekében olyan fiatalokat keres, akik a rendőri szolgálatot hivatásuknak választanák. A lehetőség Miskolcon is adott.

Programok

-
-
Miskolc egyes templomai
-