Ugrás a tartalomra

A tudatos ínyenc bükki almalekvárt választ az ünnepi asztalra

Létrehozva
Az almalekváros tiramisu nemcsak egy egyszerű desszert lesz idén Bodolai Mirtill blogger karácsonyi asztalán. Az egymásra figyelésre, a törődésre és szeretetre hívja fel vele a @Mentesen Édesebb Instagram oldal követőinek a figyelmét azáltal, hogy a Szimbiózis Alapítvány Szorgoskertjéből érkezik a sütemény legfontosabb összetevője: a kézműves almalekvár. (Támogatott tartalom.)
Kép

Miről szól számodra az advent?

Az együtt töltött időről, a készülődésről. Azt szeretném, ha az ünnep a szeretet kifejezéséről szólna. Ez családon belül természetes, de mióta megismerkedtem a Szimbiózis Alapítvány munkájával, úgy érzem, még fontosabb lett, hogy mások felé is kimutassuk gondoskodásunkat.

Akik ízlelték már a Baráthegyi Kincsestár termékeit – melyhez az alapanyagok a Baráthegyi Majorságban teremnek - azok belekóstoltak az ott dolgozó megváltozott munkaképességű emberek által nyújtott gondoskodásba. Az első kanál lekvárjuk után éreztem, hogy az idei ünnepbe ezekkel az ízekkel különleges érzést csempészhetek a családom és követőim karácsonyába. A lekvárjaik, szörpjeik és sült teáik nagy előnye a Bükk lankáin termő gyümölcsök természetes zamata. Az alapanyagot a termőföldtől az asztalig kísérik, nem vegyítik mesterséges ízfokozókkal és tartósítókkal. Ezzel is megtisztelve minket, vásárlókat. Vigyáznak az egészségünkre! Ebből a gondoskodásból adhatunk vissza termékeik megvásárlásával.

Figyelmünkből az ott dolgozó fogyatékossággal élő emberek motivációt nyernek, hasznosnak és értékesnek érzik magukat! Ez az érzelmi körforgás az, ami igazán megédesíti a lekvárjaikat.

Melyik termék ihletett új süteményt az Instagram oldaladra?

Igazi háztáji íz minden kézműves termék a Szorgoskert palettáján, és ezzel tökéletesen belepasszolnak abba a filozófiába, amit a @Mentesen Édesebb oldal képvisel.

Mindegyik dzsem, tea és szörp nagyon inspiráló. De korábban nem találkoztam még almából készült lekvárral. Főleg nem ilyennel, amelynek ízében is állagában is a természetesség dominál. Nincs benne ízfokozó, ami elvenné az alma édes-savanykás aromáját, csak egy csipetnyi fahéj. A fűszerezés tehát nem elnyomja a gyümölcs természetes zamatát, hanem harmóniába lépve vele, megcsiklandozza az ízlelőbimbókat. 

Kép

Milyen édességhez használod fel az almalekvárt?

Ez az almalekvár tökéletesen passzolna egy zserbóhoz vagy mézes krémeshez is. De azt hiszem, a mascarpone lágysága az, amely illik a Baráthegyi Kincsestárban kapható lekvárok könnyedségéhez. E két összetevő találkozása így olyan léleksimogató gasztronómiai élményt tud okozni, amilyennek a karácsonynak is lennie kell.

A melegséget és illatot hogyan csempészed bele az ünnepi vendéglátásba?

Már látom, hogy a sült tea lesz ennek a téli időszaknak az egyik kedvenc itala: ízes, illatos és forró. Minél többet fogyasztok belőle, annál rutinosabban készítem, és látom sokszínű felhasználását. A baráti és családi összejövetelek meglepetése lesz a vele ízesített könnyed, gyümölcsös forralt bor.

Kép

Hogyan jutnak el hozzád a termékek?

Budapesten élek, de könnyen hozzájutok a termékekhez. Megvásárolhatom a www.barathegyikincsestar.hu webshopon keresztül is, de beszerzésüket szívesen kötöm össze családi látogatással. A bátyám Miskolcon él, ő maga is elkötelezettje a Baráthegyi Majorságban folyó munkának, általa ismertem meg a Szimbiózis Alapítványt.  Mindketten úgy véljük, hogy az élelmiszerek vásárlásánál fontos a környezettudatos és egészséges választás, de ez esetben a jótett is legalább annyit nyom a latba.

Ők szívből adják, mi szívből vesszük.