Ugrás a tartalomra

50 éves a MIHŐ

Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2019. december 05. csütörtök 17:03
Fél évszázad a miskolciak és a környezet szolgálatában – 50 éves jubileumot ünnepel idén a MIHŐ Kft. Díjakat adtak át, a cég ügyvezetője pedig az elmúlt öt évtizedet is értékelte. Nyíri László szerint ma már az, hogy meleget szolgáltatnak, az alapvető elvárás. Ezentúl folyamatosan keresik az okos és energiatakarékos megoldásokat.

A biomassza fűtőműben egyedülálló módon faaprítékkal állítják elő a hőt. Ez a rendszer látja el meleggel az egész kenderföldi lakótelepet.Innen pedig a 90 kilométernyi vezetéken futó miskolci hőszolgáltatást felügyelik a szakemberek. A távhőszolgáltatás napján minden kulisszatitokra fény derült. Ahogy arra is, hogy a cégnél mindent a csapatmunka határoz meg.

Fotó: Végh Csaba

Idén is kiemelkedő munkájukért kaptak elismerést a MIHŐ dolgozói. Demeter Csaba 2003-ban műszaki ügyintézőként kezdte. Elhivatottságát jutalmazta a cég.

-  Sok-sok év munkájának, szorgalomnak, kitartásnak és nem utolsó sorban a kollégák támogatásának köszönhetően jutottam el a mostani pozíciómig – nyilatkozta Demeter Csaba, a MIHŐ Kft. beruházási vezetője.

Nyíri László szerint a szolgáltatás minősége és a gazdaságosság ma már alapvető kérdés, ennél azonban szeretnének még tovább lépni.

- Ez egy más szemléletű feladat, okosmegoldásokat keresünk, és úgy gondoljuk, hogy ezzel az erőfeszítésünkkel Miskolc várost szolgáljuk, a levegőtisztaságot, az energiamegtakarítást és a fejlődést - mondta Nyíri László, a MIHŐ Kft. ügyvezetője.  

A bekerülő hőenergia több mint 60 százalékát zöldenergiából állítják elő Miskolcon. 50 év alatt a több mint 31 ezer lakossági fogyasztón kívül mintegy ezer intézmény csatlakozott a környezetbarát miskolci távhőre.

További hírek

Olvasnivaló