Ugrás a tartalomra

Adrenalinfröccs: vagány programok legénybúcsúra

Bájer Máté
Utoljára módosítva
2024. május 22. szerda 10:42
Lassan itt az esküvői szezon. Ennek előzeteseként mutatunk pár klassz legénybúcsús szórakozást, amik Miskolcon is elérhetőek. 

Ahogy a főételt előzi meg a leves vagy felest a koccintás, úgy a legtöbb esküvő előtt pár nappal a házasodni kívánó legényeket is elbúcsúztatják addigi életüktől, felkészítve őket a legmélyebb társas kapcsolatra. A szertartás, amit jó esetben boldog napként élnek meg a párok, pontot tesz egy életszakasz végére. Evidens tehát, hogy olyan programokat szervezzenek ilyenkor a vőlegény számára (a leánybúcsús tippek egy másikk cikk témájaként szolgának majd), amelyek során még egyszer megélhetik a fiatalkori szabadságot. Senki ne gondoljon azonban topless élményre: a táncos lány a tortában marad.

Mostani cikkünkben azokat a miskolci lehetőségeket sorjázzuk, amelyek tökéletes terepei lehetnek egy legénybúcsúnak.

Jó, ne legyünk naivak: a legtöbb hasonló esemény úgyis valamilyen szórakozóhelyen, netán bogácsi pincékben végződik. A barátok által delíriumba hajszolt vőlegénynek azonban illik kísérő programokat is szervezni a poharazás elé. Olyan élményeket szokás ilyenkor választani, amik elég őrültek és felejthetetlenek ahhoz, hogy a legény lét mementójaként szolgáljanak. Miskolcon pedig egyre színesebb a paletta ezen a téren.

Haverok kereszttüzében

Képforrás: megleplek.hu

A paintball örök. Az, ha az ember a legjobb barátaira lőhet festékpatronnal, valószínűleg beindít valami az ősagyban. Ha az így nyert adrenalint harctéri taktikával keverjük egy elhagyatott épületegyüttesben, olyan élményt kapunk, ami sokakban megmozgatja a belső férfit.

Azoknak, akik a harctéri fegyverek megszállottjai, kiváló alternatívát nyújthat az airsoft. Ennek a hobbi sportnak a fő iránya a szimuláció. Az airsoft fegyverek 1:1 méretarányú replikák, szóval a megszólalásig hasonlítanak az igazi fegyverekre: ez a buli lényege. A paintballal ellentétben, itt nem bumszli, festékkel töltött lövedéket, hanem 6 mm-es tömör műanyag golyókat lőnek ki egymásra a résztvevők. Ez az időtöltés azért számít kissé kakukktojásnak mostani cikkünkben, mert sokkal inkább tekintenek rá sportként, mint legénybúcsús programként. Ha azonban úgyis airsoftozunk, mi is lehetne jobb program a haverokkal, mint egy jó kis lövöldözés. 

A fenti műfajok egy finomabb változata a lézerharc. Itt nem kell félni attól, egy álló hétig garbóban kell járnunk, ha eltalálja a nyakunk szabadon hagyott részét egy patron. sőt, nem lesz az emberből élő festmény sem a menet végére. A játékosok fejpántot húznak, és lézertag fegyvereket vesznek a kezükbe. Ezeken az eszközökön érzékelő szenzorok vannak, amelyek folyamatosan mutatják, ha eltalálnak valakit, így nem kell vezetni az eredményt.

Benzingőz

Akik a harctéri szimulációk helyett a versenypályák hangulatát imitálnák, azoknak a gokart lesz a nyerő legénybúcsús program. Kapnak a fenekük alá egy dühös vas tepsit kormánnyal, és irány a pályacsúcs. Míg a versenygépekben 13-35 paripa dübörög, a hobbi gokartok is nagyjából 6 lóerőt tudnak kipréselni magukból. Ez pedig igencsak vonzóvá teszi sokaknak a gumifallal szegélyezett pályákon történő száguldozást.

Bár a gokartok kasztnija sem mondható robosztusnak, a drift trike-hoz képest mégis egy Panzerkampfwagennek hat. Az előbb említett, háromkerekű őrület már Miskolcon is elérhető. Egy olyan motorhajtású triciklin kell farolgatni amelynek alacsony tapadású hátsó kerekei vannak. Íme:

 

Fejben dől el

Bár a fenti programok sem izgalommentesek, a sziklamászásnál jelenleg kevesebb olyan tevékenység van, ami komolyan megdolgoztatja az ember véráramlását. Ez a sport semmiképp nem illik azok közé az időtöltések közé, amik közben egy-egy pohár célzóvizet lazán leguríthatunk. Nagyfokú koncentrációra van ugyanis szükség ahhoz hogy megtaláljuk az ideális mászóutat, és képesek legyünk végig is menni azon.

Sziklamászás Hámorban Képforrás: termeszetjaro.hu

A sziklameredélyek alternatívája lehet a beltéri mászófal is, ahol ugyanazokra a készségekre hagyatkozunk, csak több ezer éves kövek helyett precízen elrendezett műanyag mászókövek várnak minket.

Ha pedig a testünk helyett az agyunkat akarjuk megtornáztatni, remek szórakozást nyújthatnak a szabaduló szobák. A recept egyszerű: bezárják a társaságot egy több helyiségből álló pályára, ahonnan csavaros rejtvények és cseles feladatok megoldásával juthatnak csak ki. 

Ezek után pedig jöhet a jól megérdemelt koccintás.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!