Ugrás a tartalomra

Az ápolókat ünnepelték

minap.hu / Miskolc Televízió
Utoljára módosítva
2024. május 13. hétfő 12:57
A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Területi Szervezete hétfőn az Ápolók Nemzetközi Napja alkalmából ünnepséget szervezett a városháza dísztermében. 
Fotók: Osztie Tibor

Május 12-én ünneplik világszerte az ápolók nemzetközi napját, annak emlékére, hogy 1820-ban ezen a napon született Florence Nightingale, a modern ápolóképzés megalapítója. Nightingale angol arisztokrata családban született, érdeklődése már korán a szenvedők, a betegek, a segítségre szorulók felé fordult. Hazánkban 1982 óta tartják meg ezt az ünnepnapot.

A MESZK B-A-Z Vármegyei Területi Szervezetének területi elnöke köszöntőjében hangsúlyozta: nagyon kevesen vannak, és emiatt rendkívül sokat dolgoznak az ezen a pályán lévők – számukra nincs hétvége és ünnepnap se. Dulibán Lászlóné rámutatott: az ápolók családtagjainak legalább ennyire nehéz, miután gyakran nélkülözniük kell szeretteiket a mindennapok során.

A szakdolgozói kamara miskolci helyi szervezete Skopán Józsefnét, Juhászné Kerekes Ágnest, Mester Józsefet, Molnár Judit Beátát és Szabó-Csollány Ilona Csillát díjazta. Ezenkívül még tíz helyi szervezet tíz ápolójának mondtak köszönetet a vármegyéből.

A megjelent egészségügyi dolgozók számára egy akkreditált képzést is biztosítottak a stressz kezelésének témakörében – tudta meg a Miskolc Televízió stábja Juhász Ildikótól. A területi szervezet általános alelnöke egyúttal olyan áldozatos munkának nevezte az ápolást, amit csak hivatásként lehet művelni – sok odafigyelést, tudást, elismerést és a betegek szeretetét feltételezi szerinte.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!