Ugrás a tartalomra

Az Ellipsumot is érinti a távhőszolgáltatási szünet

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. június 19. szombat 16:14
A szünet miatt június 23-25.között a medencék vízhőmérséklete alacsonyabb lesz, illetve a melegvíz-csapokból hideg víz folyik majd.
Fotó: Mocsári László

Az Ellipsum Élmény- és Stranfürdőt is érinti a MIHŐ június 23-25 közé tervezett szolgáltatási szünete - közölte szombat délután a Miskolci Fürdőkre hivatkozva az önkormányzat sajtóosztálya.

Ahogyan az évek óta megszokott, és amint arról éppen egy napja számoltunk be a MIHŐ június 22-én éjféltől megkezdi távhőrendszerének évenként esedékes nyári karbantartását. Az önkormányzat írásában úgy fogalmaz, mindez azért érinti az újonnan megnyílt strandot is, mert a Miskolctapolcai Strandfürdő és Élményfürdő kialakítása során fontos szempont volt egy olyan fürdőkomplexum kiépítése, mely megőrzi a természet értékeit. Ennek jegyében a fürdő a környezetbarát távhőellátást választotta (a döntés nem mellesleg még a város Green City elkötelezettségéhez is illeszkedik.

- A Mályi-Kistokaj térségében lévő geotermikus létesítményekből származó hőenergiát, a MIHŐ a távhőrendszer segítségével szállítja át a Tapolcai városrészbe, így az Ellipsum Élményfürdő medencéiben forgatott víz felmelegítését és az épület komplexum fűtését, valamint használati melegvíz ellátását tiszta és megújuló energiával biztosítja. Mindezek következtében a MIHŐ - Miskolc város jelentős részént érintő - évenkéti nyári karbantartása az Ellipsum Élményfürdőt is érinti - hangsúlyozzák. 


Az üzemeltető Miskolci Fürdők Kft. arra hívja fel a fürdőzők figyelmét, hogy június 23-25. között (jövő héten szerdától és péntekig) a távhőszolgáltatási szünet miatt a medencék vízhőmérséklete alacsonyabb lesz, illetve a melegvíz-csapokból hideg víz folyik majd. "Az Ellipsum Élmény és Strandfürdő többi szolgáltatása zavartalanul működik ebben a néhány napban is" - zárul a közlemény.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!