Ugrás a tartalomra

Az MVSC röplabdacsarnoka is kárát látta a viharnak, milliókba kerülhet a felújítás

Kujan István
Utoljára módosítva
2024. június 10. hétfő 14:50
Egy szupercella söpört végig Miskolcon vasárnapról hétfőre virradó éjjel. Az MVSC röplabdacsarnokának teteje nem bírt a tomboló erőkkel.
Elvitte a szél a Kubik tetejét. Juhász Ákos képgalériája

Lapunknak Illyés Miklós, a klub elnöke elmondta, hogy az éjszakai szélsőséges időjárás, és az ennek hatására kialakult szupercella az MVSC pálya tetőszerkezetét sem kímélte. A röplabdacsarnok lemeztetejét felszakította, és gyakorlatilag szétszórta az épület körül.

Az elnök telefonon értesült a káreseményről. Azonnal áramtalanították az egész épületet, kinn voltak a katasztrófavédők, és elkezdték felmérni a károkat.

– Első ránézésre nagyon úgy tűnik, hogy több millió forintos kár keletkezett – mondta Illyés Miklós, hozzátéve azonban, hogy az épületre kötöttek biztosítást.

A Csokonai utcán található épületet a Miskolci Sportcentrum Kft. üzemelteti, annak ügyvezetője, Ujj Péter felvette a kapcsolatot az önkormányzattal.

Megtudtuk azt is, hogy kérdéses volt a judoterem sorsa, de jelenleg úgy tűnik, hogy az használható állapotban maradt.

Illyés Miklós azt mondta, szerencse a szerencsétlenségben, hogy az edzések hamarosan, heteken belül befejeződnek, így nem marad ki sok a sportolóknak.

– Bízunk abban, hogy szeptemberre rendben lesz az épület. Már csak azért is, mert amíg nincs tető, addig folyamatosan ázik a parketta a csarnokban, ami további károkat okozhat – tette hozzá.

Jelenleg a kárenyhítés és a balesetveszély elhárításán dolgoznak. A kárfelmérés és a javítási lehetőségek már elkezdődtek.

Ahogy arról a minap.hu beszámolt, kidőlt fákat, összetört autókat, forgalmi akadályokat, áramszünetet hagyott maga után az éjjel lecsapó vihar Miskolcon és a megye több településén.

Erős széllel és nagy mennyiségű csapadékkal érkezett a vihar a vármegyébe. Az Astromet tájékoztatása szerint a múlt éjjel egy szupercella és fél tucat zivatar érte el a várost, méréseik szerint hajnali három óráig 120-140 milliméter csapadék zúdult Miskolcra. A vihar miatt hömpölygött a víz az utakon.

A meteorológia hétfőre is ismétlődő záporokat, zivatarokat ígér.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!