Ugrás a tartalomra

Beállt Varga Andrea mögé a Momentum, a Jobbik-Konzervatívok és a Mindenki Magyarországa Néppárt is

Tajthy Ákos 
Utoljára módosítva
2024. április 17. szerda 16:54
Varga Andrea jelenlegi alpolgármester a szerdai sajtótájékoztatón pártpolitika helyett együttműködésen alapuló várospolitikát ígért.
Badány Lajoos, Varga Andrea, Szopkó Tibor és Csabalik Zsuzsanna. Fotók: Osztie Tibor

Varga Andrea Klárát, vagyis Miskolc jelenlegi alpolgármesterét támogatja a Függetlenek a Szinva Városáért Egyesület mellett a Momentum és a Jobbik-Konzervatívok is – jelentette be szerdai közös sajtótájékoztatóján Csabalik Zsuzsanna, a Függetlenek a Szinva Városáért Egyesület elnöke, Badány Lajos, a Jobbik-Konzervatívok alpolgármestere és Szopkó Tibor, a Momentum alpolgármestere.

– Az együttműködésnek további tagjai a Helyi Civilek Szövetsége, illetve a Mindenki Magyarországa Néppárt, céljuk pedig, hogy Miskolcot  minden egyéb érdek elé helyezve, stabilan, a folytonosságot megjelenítve képviseljék – hangzott el.

Csabalik Zsuzsanna emlékeztetett, Veres Pál április 3-i bejelentését követően, miszerint nem kíván újraindulni a város polgármesteri tisztségéért, a Függetlenek a Szinva Városáért Egyesület úgy döntött, hogy Varga Andrea Klárát jelöli a pozícióra. A civil szervezet akkori bejelentésében hangsúlyozta, hogy nyitottak az együttműködést célzó tárgyalásokra.

– Az azóta eltelt időszakban több egyeztetés zajlott le, végül azok a felek, amelyek a stabilitásra, a jelenlegi városvezetés által megkezdett munka folytatására és Miskolc érdekeit minden más előtt tartva a várospolitikára kívánnak koncentrálni a pártpolitika helyett, az együttműködés mellett döntöttek – hangsúlyozta Csabalik Zsuzsanna.

Kiemelte, a Függetlenek a Szinva Városáért Egyesület, a Jobbik-Konzervatívok, a Momentum, a Helyi Civilek Szövetsége, illetve a Mindenki Magyarországa Néppárt közös polgármesterjelöltje Varga Andrea Klára, a felek pedig közösen állítanak jelölteket Miskolc tizennyolc választókerületében.

Varga Andrea hozzátette, civilből lett várospolitikussá, és az elmúlt öt évben alpolgármestertársaival pontosan megismerték Miskolc erényeit, feltérképezték hiányosságait és megtanulták azt is, hogyan lehet egy sokszínű, többpárti, olykor a város érdekeit nem nézve egymással veszekedő képviselőtestülettel dűlőre jutni.

– Pártoknak el nem kötelezett képviselő voltam és leszek a jövőben is, de számítok arra, hogy vezetőtársaim és az általuk képviselt pártok támogatásával, valamint a civilszervezetek együttműködésével, egy együttműködő, Miskolcért dolgozó városvezetést tudunk kialakítani – jelentette ki Varga Andrea.

Szopkó Tibor emlékeztetett, a Momentum helyi elnökeként az elmúlt héten Szarka Dénessel, a Jobbik-Konzervatívok helyi elnökével meghirdették közösen megalkotott választási programjukat és szövetségeseket kerestek ennek megvalósításához. 
„Az elmúlt napokban éjt nappallá téve dolgoztunk, hogy megtaláljuk szövetségeseinket. Az, hogy itt vagyunk, egyértelművé teszi, hogy ebben a partnereinket megtaláltuk Varga Andrea Klára alpolgármester személyében, valamint  az őt támogató civilszervezetekben és további pártokban. Természetesen a mostani bejelentés azt is nyilvánvalóvá teszi, hogy kikben nem találtuk meg szövetségesünket – húzta alá.

– Az elmúlt időszakban egyre markánsabban éreztük azokat az anomáliákat, melyek nem szakmai érvek mentén, hanem kifejezetten személyes és csoportérdekek figyelembe vételével akadályozták a döntéshozatalt – ezt már Badány Lajos jelentette ki. Hozzátette, a három alpolgármester szövetsége biztosítja a jelenlegi várospolitika egyértelmű továbbvitelét, és örömmel veszik mindazon szervezetek és képviselők csatlakozását ehhez, akik az egykori, 2019-ben megfogalmazott célok elérését fontosnak tartják.  „Kizárva természetesen azokat , akik az elmúlt időben érezhetően polgármesterünk ellehetetlenítésén dolgoztak” – mondta még Badány Lajos, aki azt mondta, ezen emberek viselkedése miatt megérti Veres Pál döntését.

Újságírói kérdésre végül az alpolgármesterek elárulták: a tizennyolc képviselőjelöltet április 19-én mutatják be az együttműködő felek, ennek pontos részleteiről időben tájékoztatják a sajtó képviselőit. Varga Andrea végül hozzátette, jómaga és a Függetlenek SZIVE képviselői a héttől kezdve minden pénteken délután kettő és este hat között párbeszédre hívják a miskolciakat, akik a Szent István téren mondhatják el problémáikat, javaslataikat, ötleteiket, gondolataikat.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!