Ugrás a tartalomra

Beérett a munka gyümölcse Orosz Adriennél

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2021. július 27. kedd 09:07
Aranyérmet nyert 200 méteren Orosz Adrienn a lengyelországi Poznan városában rendezett U 23-as kajak-kenu Európa-bajnokságon.

A DVTK színeiben szereplő fiatal tehetség a nagyon erős mezőnyben nem sok esélyt adott ellenfeleinek: az elődöntőt több mint egyhajónyi előnnyel nyerte a miskolci sportoló, majd a döntőben rajt-cél győzelemmel jelezte, ezen a távon ő a legjobb korosztályában.

– Sikerült a maximumot kihozni a döntőből – értékelt már itthon, a Miskolc Televízió Híradójának kamerája előtt Orosz Adrienn. – Azért is örültem nagyon az eredménynek, mert 2017-ben volt az első olyan nemzetközi versenyem, ahol nyerni tudtam, és már nagyon vártam ezt a pillanatot. Beérett a munka gyümölcse.

Szakmailag azért is nagyon értékes a mostani aranyérem, mert három olyan komoly rivális is ott volt a fináléban, akiket a 2019-es Eb-n még csak követni tudott, legyőzni nem. Ám azóta látványosan fejlődött a DVTK válogatott sprint specialistája.

A szép eredmények ellenére – a sportági szabályozások miatt – a nagy álom: az olimpia érdekében változtatni kényszerül azonban a DVTK újdonsült Európa-bajnoka.

– Annyi nehézségem lesz a következő években, hogy a 200 métert kiveszik az olimpiai programból. Így csak az marad – főleg, ha egyesben szeretnék nyerni –, hogy az 500-ra készülök fel. Nem áll tőlem olyan távol, de az egy komolyabb felkészülést fog igényelni.

A poznani Eb-n a kajak 200 méteres számot megnyerő Orosz Adriennel készült riportot a Miskolc Televízió keddi sportműsorában láthatják.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!