Ugrás a tartalomra

Befejeződött a II. János Pál pápa tér felújítása

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. december 21. hétfő 16:36
Megtörtént a műszaki átadás, a miskolciak immár birtokba vehetik az új pihenőparkot.
Mocsári László képgalériája

Sokáig elhanyagolt terület volt Diósgyőr szívében az úgynevezett „Kis szilvamag”, amelyet az elmúlt 14 hónapban teljesen átépítettek. A kivitelező levonult, a szakemberek hétfőn délután lebonyolították a műszaki átadást, és most már a miskolciak, illetve az ide látogatók is birtokba vehetik a teret.

Varga Andrea, Miskolc alpolgármestere a helyszínen elmondta, hogy a város csaknem 300 millió forintot nyert el a „Diósgyőri városközpont integrált rehabilitációja” elnevezésű TOP-projekt keretében. Habár most csak a műszaki átadás történt meg, Varga Andrea annak a reményének adott hangot, hogy tavasszal egy látványosabb ünnepség keretében avathatják fel a megújult teret a miskolciakkal együtt, remélhetőleg már nem a koronavírus-járvány árnyékában.

A projekt keretében a II. János Pál pápa tér lépcsőzetes süllyesztést kapott a Szinva-patak medre felé, így a zöldterület közvetlen kapcsolatba került a vízfelülettel. A téren új sétányok kaptak helyet, melyeket kandeláberek, utcabútorok, évelő virágágyások és egyedi fák színesítenek. Valószínűleg sokak kedvence lesz a látványos, burkolatba süllyesztett, nagyobb méretű szökőkút, ám ezt csak tavasszal kapcsolják be. Az átépítés és a Szinva-patak mederrendezése mellett a közúti híd járdáját is szélesítették, a híd szerkezetébe pedig beépítették a korábban a meder felett futó közművezetéket.

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!