Ugrás a tartalomra

Beteg gyermekeket támogattak

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. szeptember 22. szerda 15:21
A szervezők és a futók közösen segítettek a miskolci beteg gyermekeknek.

A júniusi 29. Bükki Hegyi Maraton-Kisgyörgy Ádám Emlékverseny elnevezésű terepfutóversenyt rendező Marathon Club, és a társrendező Miskolc Egészséges Ifjúságáért Alapítvány a versenyre beérkezett minden egyes nevezési díjból 300 forintot ajánlott fel a Miskolci Éltes Mátyás Óvoda, Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménynek, melynek kihelyezett tagozata van a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház Gyermek Rehabilitációs Osztályán. A tagozatban jelenleg hét tanuló teljesíti a tankötelezettségét. Számukra egy osztálykirándulás – akár a városon belül is – csak különjáratú autóbusszal oldható meg. Ennek megvalósításához járultak hozzá 93.000 forintos támogatásukkal a futóverseny szervezői, illetve a résztvevői.

- Vannak nagyszerű emberek, egyesületek, alapítványok – fogalmazott Vida Ibolya gyógypedagógus. - Az erős sportemberek  megvalósítják elhatározásaikat, egy törékeny gyerekekből álló kis csapat pedig kiszabadulhat a természetbe, és élményekkel színesedhet a kórházi kezelésekhez kötött életük. A nagylelkű segítségnek köszönhetően tiszai hajózást tervezünk, amelyről képes beszámolóval jelentkezünk majd. A gyerekek és szüleik nevében még egyszer köszönjük - tette hozzá az osztályfőnök.

Azonnal mellé álltak

Mint azt Szűcs István, a miskolci Marathon Club elnöke elmondta, örömmel segítettek a beteg gyermekeknek. – Egykori kollégám, Porcs Dániel, a miskolci polgármesteri hivatal sport-csoportjának vezetője keresett meg bennünket ezzel a nemes ötlettel – hangsúlyozta a sportvezető. - Rendezőtársaimmal együtt nem gondolkoztunk, azonnal mellé álltunk. Reméljük a pandémia okozta mérsékeltebb nevezési hajlandóság mielőbb megváltozik és legközelebb újra, talán kicsit nagyobb összeggel segíthetünk majd a Tüskevár Alapítványon keresztül a kicsiknek.

Programok

Jelenleg nincsenek programok!