Ugrás a tartalomra

Bővült a kerékpárút-hálózat Miskolcon

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. szeptember 16. szerda 09:15
Összesen 10 kilométernyi szakaszon, részben kerékpáros-nyom felfestésével, valamint forgalomtól elválasztott új gyalog- és kerékpárút építésével valósult meg a „Fenntartható városi közlekedésfejlesztés – Kerékpárút létesítése I. ütem (Bosch-Katalin utca; Mechatronikai Park bekötés; Görömböly: Bacsinszky u. – Bogáncs u. és Bacsinszky u. – Harsányi u.)” című projekt.

A kerékpáros-nyom kialakítása és az ezekhez kapcsolódó fejlesztések még 2018-ban kezdődtek a Bacsinszky utca – Bogáncs utca, az Erzsébet királyné útja – Harsányi út, illetve a Lavotta utca – Déli utca közötti részen, valamint a Repülőtéri út egyes szakaszain. Majd 2020. márciusban folytatódott a projekt a Katalin utcát és a Mechatronikai Ipari Parkot összekötő új kerékpárút építésével. Az új szakasz kerékpáros-nyom felfestésével, részben forgalomtól elválasztott új gyalog- és kerékpárút építésével valósult meg.

Ilyen új kerékpárút épült a Huba utcától a város határáig, ezzel mintegy hat kilométernyi új út készült a két keréken közlekedőknek. Igényeiket teljesítette a város azzal, hogy a Bosch-ipartelep és a belváros között, a Katalin utcával bezárólag kerékpárutat alakított ki. A fejlesztés biztonságos elérhetőséget nyújt a Megyei Kórház és a bevásárlóközpontok felé. A Szentpéteri kapuban az új kerékpárút mentén és annak környezetében a kivágandó növények mintegy háromszorosát ülteti el az önkormányzat. Ez már a fakivágással egy időben megkezdődött. Várostűrő, többször iskolázott, 2-2,5 méter magas fajtákat ültettek a területen. A fákon kívül pedig 110 bokor teszi majd szebbé, zöldebbé a Szentpéteri kapu városrészt.

Fotó: Mocsári László

A „Kerékpárút létesítése I. ütem” című projekt százszázalékos támogatással, az Európai Unió és a Magyar Állam hozzájárulásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. A támogatás összege bruttó 485 millió forint.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!